Вінничанам пропонують змінити "по батькові" на "по матері"

Новини Вінниці / Вінничанам пропонують змінити "по батькові" на "по матері"

Чи є актуальною темою для вінничан відмова від по батькові і, скажімо, називатися по матері? У профільний ВР з питань правової політики було подано проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо права фізичної особи на зміну по батькові».

Чи є актуальною для вінничан тема відмови від "по батькові" на користь, скажімо, "по матері"? У профільному комітеті ВР з питань правової політики було подано проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо права фізичної особи на зміну по батькові».

Документ підготувала група народних обранців на чолі з нинішньою в.о. голови ДБР І. Венедіктовою. Журналісти ТСН розбиралися з темою та «знайшли» жінку, яка 10 років добивалася зміни по батькові у судах.

Фактично цим законопроєктом започаткували дискусію у суспільстві. У сюжеті зазначають, що люди старшого віку вважають, що по батькові потрібно залишити. Молодь простіше відноситься до цієї деталі. Також журналісти наголошують, що у більшості країн відсутнє таке поняття, як по батькові.

Звісно, можуть різнитися і думки вінничан. Проте не слід забувати, що, приміром, на Вінниччині дуже поширені певні прізвища. Приміром, Мельник. І багато людей з однаковими іменами. То же як розрізняти у такому випадку людей у документації та навіть у телефонній книзі в смартфоні?...

З іншого боку, впровадження "по матері" – цікава новація. Такого в Європі немає, в Америці теж. Українці можуть стати унікальними.  

Олеся Рудницька

6 лютого, 2020