Вінничанам пропонують залишати ялинки для переробки «ЕкоВіном»

Новини Вінниці / Вінничанам пропонують залишати ялинки для переробки «ЕкоВіном»

Зазвичай, вінничани тримають наряджену ялинку вдома щонайменше до Старого Нового року. А потім все залежить від «витривалості» - є такі, що позбуваються трохи засохлого дерева у січні, а найбільш стійкі чекають до травня… Втім, містян завжди цікавило, куди діти «новорічну красуню», яка вже не актуальна в оселі? Штучну «хвою» ховають по коміркам, а «живу» виносять на смітник. Відповідальність вінничан потребує вірної утилізації деревини. І містянам це офіційно обіцяють у КП «ЕкоВін».

Начальник сміттєсортувальної станції «ЕкоВін» Ярослав Барановський радить вінничанам залишати дерева на контейнерних майданчиках, але не кидати у смітник, а класти поруч з контейнерами. Тож везти своїм автотранспортом «на Сабарів», де розташоване підприємство, не варто. Комунальники вивезуть безкоштовно. Хоча, якщо дуже хочеться, то приймуть «бувшу у використанні» ялинку і на підприємстві.

«Працівники управляючих компаній та ОСББ повідомляють нашому підприємству про наявність використаних новорічних ялинок на контейнерному майданчику. З нашого підприємства приїде спецавтомобіль, який їх має забрати. Ми ялинки подрібнюємо і використовуємо як підсипний матеріал на шляхах полігона, а також опалюємо наш твердопаливний котел», - пояснив Я.Барановський.