Вінничанам пропонують долучитися до обговорення варіанту пам’ятного місця на честь загиблих у школах

Новини Вінниці / Вінничанам пропонують долучитися до обговорення варіанту пам’ятного місця на честь загиблих у школах

Вінницька міськрада пропонує долучитись до обговорення, як має виглядати пам'ятне місце для вшанування загиблих Героїв, які навчалися у школах громади. Конструкція своїм образом та виглядом має допомогти вчителям та учням пронести крізь роки пам’ять про подвиг тих, хто віддав найцінніше – життя.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У травні відбулося засідання кваліфікованого журі архітектурного конкурсу, де шляхом аналізу проєктів, обговорень та дискусій визначили три кращі роботи:

  • № 069: Дзеркальний пам'ятний знак із закликом «Подивись на себе»
  • № 132: «Скринька пам'яті», яка береже в трьох листах дані про воїна
  • № 333: Цегляна стіна з отворами від снарядів – ран у душі кожного українця

«Конкретне місце розміщення на території кожної школи за зверненням адміністрації, командування чи родин буде визначатись ситуативно в залежності від характеру ділянки. Тому ескіз-ідея має розроблятися з урахуванням універсальності та типізації для застосування у навчальних закладах територіальної громади незалежно від площі ділянки та її розташування», – зазначив головний архітектор Вінниці Євген Совінський.

За його словами, конструкція своїм образом та виглядом має допомогти вчителям та учням пронести крізь роки пам’ять про подвиг тих, хто віддав найцінніше – життя – у час жахливих подій війни за збереження державності України.

Жителям громади пропонують обрати кращу ідею. Проголосувати можна за посиланням у телеграм-каналі https://cutt.ly/YwlCS6NO

Опитування триватиме до 20:00 10 вересня. Після його завершення департамент архітектури сформує фінальний варіант, який вигляд матиме пам’ятне місце.

Новини Вінниці / Вінничанам пропонують долучитися до обговорення варіанту пам’ятного місця на честь загиблих у школахНовини Вінниці / Вінничанам пропонують долучитися до обговорення варіанту пам’ятного місця на честь загиблих у школахНовини Вінниці / Вінничанам пропонують долучитися до обговорення варіанту пам’ятного місця на честь загиблих у школах