Вінничанам підвищили пенсії, але не всім

Новини Вінниці / Вінничанам підвищили пенсії, але не всім

В Україні з 1 січня 2021-го пенсіонерам, які виконали вимоги щодо стажу та досягли певного віку, виплати підвищать на 400 грн. Перерахунок передбачено Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

В Україні з 1 січня 2021-го пенсіонерам, які виконали вимоги щодо стажу та досягли певного віку, виплати підвищать на 400 грн. Перерахунок передбачено Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Це означає, що далеко не всім літнім вінничанам варто сподіватися на додаткові гроші.

Хто отримає: українці, які мають повний страховий стаж (35 років для чоловіків і 30 років для жінок) і досягли віку 65 років.

Скільки отримають: їхні виплати повинні бути не менше ніж 40% мінімалки, до 1 січня – від 2 тис. грн, після 1 січня – від 2,4 тис. грн.

Варто зазначити, що якщо громадянин із повним стажем і віком від 65 років уже отримує більше як 2,4 тис. грн пенсії, то нововведення його не зачепить.

Є й неприємне нововведення – із січня 2021-го українцям перестануть призначати тимчасову виплату для тих, хто не матиме необхідного стажу. З наступного року в 60 років на заслужений відпочинок виходитимуть тільки ті, у кого вже є 28 років стажу.