Вінничанам недостатньо стоянок Nextbike. У петиції мерії пропонують посприяти збільшенню кількості

Новини Вінниці / Вінничанам недостатньо стоянок Nextbike. У петиції мерії пропонують посприяти збільшенню кількості

По вихідних вінничанам та гостям міста складно знайти вільні велосипеди. Ангеліна Сіянко навіть опублікувала петицію до Вінницької міськради, у якій просить розширити мережу стоянок Nextbike.

По вихідних вінничанам та гостям міста складно знайти вільні велосипеди. Містянка Ангеліна Сіянко навіть опублікувала петицію до Вінницької міськради, у якій просить розширити мережу стоянок Nextbike.

Варто нагадати, що мережа Nextbike «покриває» кілька українських міст. У Вінниці велопрокат стартував у жовтні 2018-го. Існує 15 станцій зі стійками на 120 велосипедів. Авторка петиції зазначає, що наразі ситуація «печальна». На вихідних майже немає вільного транспорту, тому вона пропонує мерії посприяти збільшенню «точок», де можна взяти в оренду велосипеди. 

Нагадаємо, що компанія, яка спеціалізується на прокаті велосипедів, ввела тариф «Вікенд на сезон». Він коштує 600 гривень. За ним можна орендувати велосипеди за пільговою ціною протягом трьох днів на тиждень — п’ятниця, суботу, неділя. Сезонний абонемент (на три місяці), який минулого сезону коштував 800 гривень, нині обійдеться у 1150 гривень.

Власником станцій є саме Вінницька міськрада. Про те, що головною проблемою є недостатня кількість станцій, а питання щодо відкриття нових має приймати власник прокату — міськрада – представник компанії Олександр Царевський наголошував ще у минулому році. Наводимо схему міста зі стоянками

Макс Мельник

29 квітня, 2019