Вінничанам нагадали про Всеукраїнську акцію «Запали свічку!»

Новини Вінниці / Вінничанам нагадали про Всеукраїнську акцію «Запали свічку!»

У Вінниці вчора, 27 листопада, відбувся реквієм з нагоди вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років. Вінничани, керівники міста та області, військовослужбовці поклали квіти та запалені лампадки до пам'ятника жертвам Голодомору, що по Хмельницькому шосе. Також вінничанам нагадали, що кожен з них може особисто долучитись до дня пам‘яті.

У Вінниці напередодні дня  вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років відбувся мітинг реквієм. Вінничани, керівники міста та області, військовослужбовці поклали квіти та запалені лампадки до пам'ятника жертвам Голодомору. Також містянам нагадали, що кожен з них може особисто долучитись до Всеукраїнської хвилини мовчання.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

«28 листопада традиційно відбудеться Всеукраїнська акція «Запали свічку!». Ввечері, по всій Україні в вікнах помешкань запалюватимуться свічки пам'яті. Тож кожен вінничанин може долучитись до цієї акції і запалити свою свічку скорботи», - йдеться в інформації.

Нагадаємо, щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. У цей день наша країна згадує наймасштабніший штучний голод ХХ сторіччя – Голодомор 1932-1932 рр., коли в Україні загинув кожен 4-й її мешканець.