Вінничанам, які у 25-ть та 45-ть років не вклеїли нові фото у паспорт, не мають права відмовити у голосуванні - Б. Наливайко

Новини Вінниці / Вінничанам, які у 25-ть та 45-ть років не вклеїли нові фото у паспорт, не мають права відмовити у голосуванні - Б. Наливайко

Громадянам включеним до списку виборців на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу в день виборів, з причин відсутності у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25 - ти, або 45 річного віку. Про це під час прес-конференції розповів начальник Управління ДМС Вінниччини Борис Наливайко.

Громадянам, включеним до списку виборців, на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу в день виборів з причин відсутності у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти, або 45-річного віку. Про це під час прес-конференції розповів начальник управління ДМС Вінниччини Борис Наливайко.

За його словами, не мають права заборонити голосувати вінничанам і через розбіжності у виборчій адресі виборця, чи з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

«Громадяни, що мають паспорти у вигляді книжечки, або ж у вигляді  ID-картки, мають абсолютно рівні права у день голосування», - зауважив Борис Наливайко.

Втім, чиновник наголосив, що паспорт у вигляді книжечки виготовити вже не можливо.     

«Громадянам оформляється лише паспорт громадянина України у вигляді  ID-картки. Паспорт нового зразка оформляється у терміновому режимі, за 10 робочих днів, а регламентний строк оформлення такого паспорта становить 20 робочих днів», - зазначив Борис Наливайко.

За його словами, у 2018 році підрозділами УДМС оформлено та видано 55 331 паспортів громадянина України (ID-карток).