Вінничанам, які отримують соціальну допомогу, мають перерахувати її розмір з урахуванням нового прожиткового мінімуму

Новини Вінниці / Вінничанам, які отримують соціальну допомогу, мають перерахувати її розмір з урахуванням нового прожиткового мінімуму

З 1 липня 2020 року в Україні запроваджено новий прожитковий мінімум. Віничанам, які отримують соціальну допомогу мають перерахувати суми відповідно цієї цифри. Та якщо соціально незахищені отримуватимуть більше, до допомога при народженні дитини залишається незмінною.

З 1 липня 2020 року в Україні запроваджено новий прожитковий мінімум (ПМ). Віничанам, які отримують соціальну допомогу, мають перерахувати суми відповідно цієї цифри. Та якщо соціально незахищені отримуватимуть більше, то допомога при народженні дитини залишається незмінною.

Для дітей віком від 0 до 6 років ПМ зріс на 80 гривень і становить 1859 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років зріс на 100 гривень і становить 2318 гривень, а для працездатних осіб - на 95 гривень і становить 2197 гривень. Для осіб, які втратили працездатність, підвищення відбулося на 74 гривні і становить 1712 гривень.

Відповідно до нових розмірів прожиткового мінімуму, нараховуватимуться і нові суми державних соціальних допомог.

Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами надається у розмірі 100% середньомісячного доходу жінки (стипендії, зарплати, допомоги з безробіття тощо) на місяць, але вона не може бути меншою ніж 25% розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи.

Тобто, з 1 липня 2020 року вона не може бути меншою, ніж 549,25 грн. Право на цю допомогу в органах соціального захисту населення мають усі жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Допомога при народженні дитини залишається без змін і становить 41280 грн (10320 грн – одноразова виплата і 860 грн – щомісяця впродовж 3 років).