Вінничанам 60+ пропонують ще трохи посидіти вдома

Новини Вінниці / Вінничанам 60+ пропонують ще трохи посидіти вдома

У МОЗ закликають людей, які старше 60 років, продовжувати самоізоляцію, незважаючи на послаблення карантину. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов

У МОЗ закликають людей, які старше 60 років, продовжувати самоізоляцію, незважаючи на послаблення карантину. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами серед померлих від ускладнень, викликаних коронавірусом, найбільше людей у віковій категорії 60+.

«Що стосується наших громадян, які старші 60 років. Це люди, які входять, перш за все, у групу ризику. Турбота про здоров’я таких громадян говорить про те, що ми рекомендуємо і наголошуємо, що їм треба знаходитися максимально в самоізоляції», — заявив М. Степанов.

Фахівці із охорони праці та трудового кодексу повідомляють, що у проєктах та вже затверджених тимчасових рекомендаціях щодо роботи окремих сфер бізнесу під час карантину однозначної відповіді немає.

Для декого звучала рекомендація не допускати до роботи працівників віком старше 60 років. Зокрема, це стосувалося роботи в офісних приміщеннях.

Для інших звучала вимога про тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет та хронічні захворювання легень). Це стосувалося, приміром, торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами, роботи закладів громадського харчування

Для третьої категоріх влада говорила про тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику, визначених відповідно до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ України від 28 березня 2020 р оку № 722. Скажімо, саме таке формулювання бачимо щодо послуг з перевезення пасажирів.

На головному фото - Філіп Дюма, модель, 60 років

Марина Карабай

27 травня, 2020