Вінничан знову «збирають» задля благоустрою парку Кумбари

Новини Вінниці / Вінничан знову «збирають» задля благоустрою парку Кумбари

Вінничанин Владислав Багрій 31 серпня опублікував петицію до міськради, аби звернути увагу на жахливе становище парка Кумбари, розташованого на схилі поруч з південним Бугом. Він зізнається, що тема благоустрою цієї зеленої зони «піднімалася» неодноразово, проте процес з місця не зрушив.

Вінничанин Владислав Багрій 31 серпня опублікував петицію до міськради, аби звернути увагу на жахливе становище парку Кумбари, розташованого на схилі поруч з південним Бугом. Він зізнається, що тема благоустрою цієї зеленої зони «піднімалася» неодноразово, проте процес з місця не зрушив. Містянам пропонують долучилися до збору підписів.

«Наразі парк знаходиться в занедбаному стані. Насамперед через зруйновані сходи (Артинова, - прим. ред.), відсутність будь-якого покриття на доріжках, через що в деяких місцях неможливо пройти через багнюку, жахливий стан лавок і сміттєвих урн, великі зарості бур’яну, велику кількість сміття на території парку, а особливо на березі Південного Бугу, відсутність умов для комфортного переміщення для маломобільних груп населення», - пише чоловік.

Він пропонує кілька кроків, які б змінили «лице» цієї зони в історичному центрі міста, а саме «прибрати сміття з території парку і розчистити хащі, реконструювати усі сходи на території парку, влаштувати покриття доріжок з плитки, встановити нові лавки і сміттєві урни, влаштувати освітлення (наразі на території парку майже повністю відсутні ліхтарі), передбачити пандуси і поручні, а також рівні доріжки без перепадів висоти для комфортного переміщення маломобільних груп населення, влаштувати велодоріжки, облаштувати благоустрій на прибережній території парку, яка зараз є повністю зарослою і майже недоступною для людей».

Додамо, у деяких мікрорайонах міста питанням благоустрою опікуються депутати, яких обрали мешканці. Вони організовують людей для участі у міській програмі «Бюджет громадських ініціатив», завдяки якій вже відновлено кілька паркових зон у Вінниці.

Так виглядав парк сторіччя тому

Олеся Рудницька

3 серпня, 2020