Вінничан закликають приєднатись до маршу на захист тварин

Новини Вінниці / Вінничан закликають приєднатись до маршу на захист тварин

Вінничан 5 вересня о 12:00 запрошують долучиться до Всеукраїнського маршу «за тварин». Мешканці усіх областей одночасно пройдуть головними вулицями міст, аби привернути увагу до питання захисту тварин від жорстокості.

Вінничан 5 вересня о 12:00 запрошують долучиться до Всеукраїнського маршу «за тварин». Мешканці усіх областей одночасно пройдуть головними вулицями міст, аби привернути увагу до питання захисту тварин від жорстокості.

Захід відбудеться за ініціативи гуманістичного руху UAnimals. Організаторами події у Вінниці виступають волонтери та зоозахисники. Марш стартуватиме о 12:00 на Європейській площі.

«Я згадую, як чотири роки тому ми вперше провели подію, що об’єднала українців навколо гуманістичних цінностей. Здавалось ніхто не прийде і не відгукнеться, втім сталось геть інакше. З того часу на Всеукраїнський марш за тварин UAnimals щороку збирав десятки тисяч людей по всій країні: від Львова і Тернополя до Харкова і Сєверодонецька. Кожна така подія допомагала Україні зробити важливий крок гуманності й підняти тему на новий рівень», - пояснює засновник гуманістичного руху UAnimals Олександр Тодорчук.

Він наголошує, що у 2020-му «планета стала на паузу» і «ми першими в світі провели марш завдяки штучному інтелекту». От тільки жорстокість карантину не знала і множилась ледь не щодня – вважає активіст. Тож цього року він з однодумцями вирішив повернути «голос гуманності українським містам».

«Нас обурює, що знущання з тварин все ще продають як розваги. Нас дістало, що живодерів виправдовують суди. Нас дістало, що жорстокість до тварин з кожним днем лише множиться. Нас дістало, що Парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроєктів. Ми не маємо права мовчати й шукати виправдання для бездіяльності», - каже організатор акції.

Всеукраїнський марш за тварин проходить із основними вимогами:

1. Заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях;

2. Заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг;

3. Заборона створення і функціонування притравочних станцій;

4. Відмова від використання живих тварин для тестування косметики, парфумерії та ін.

5. Розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності;

6. Заборона хутрових ферм;

7. Сприяння припиненню діяльності живодерів-догхантерів;

8. Припинення програм масового вбивства безпритульних тварин у містах України;

9. Внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України;

10. Чітке визначення права власності на тварину та позбавлення такого права в результаті жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників;

11. Сприяння створенню зоополіції та запровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами.

«Ми хочемо не лише змусити владу приймати зоозахисні закони, а й змінити ставлення людей до тварин. Адже в вік гуманності, захисту прав і свобод, коли життя є найвищою цінністю, кожного дня ми спостерігаємо результати жорстокості та експлуатації невинних тварин у вигляді розваг, фотопослуг, одягу тощо. Ми хочемо донести, що можна і потрібно жити без цього. Кожен і кожна можуть приєднатися до маршу та стати голосом тварин», - каже організаторка маршу в Вінниці Ірина Балабанова.

Олеся Рудницька

31 серпня, 2021