Вінничан попередили про скасування готівкової оплати проїзду у міському транспорті. Незгодні одразу ж відреагували петицією

Новини Вінниці / Вінничан попередили про скасування готівкової оплати проїзду у міському транспорті. Незгодні одразу ж відреагували петицією

Сьогодні, 16 квітня, у КП "Вінницякартсервіс" повідомили, що із 1 травня громадський транспорт міста переходить на безготівкову форму оплати проїзду.

Сьогодні, 16 квітня, у КП "Вінницякартсервіс" повідомили, що із 1 травня громадський транспорт міста переходить на безготівкову форму оплати проїзду.

"Сплата за проїзд здійснюватиметься за допомогою Муніципальної картки вінничанина, безконтактної банківської картки та смартфоном із технологією NFC - через валідатори", - йдеться у повідомленні на ФБ-сторінці "Муніципальна картка вінничанина".

Деталі переходу на безготівкову форму розрахунку за проїзд обіцяють розповісти на брифінгу, що відбудеться в онлайн-режимі 21 квітня.

Одразу ж після цього повідомлення на сайті міської ради з'явилась петиція про збереження готівкової форми оплати вартості проїзду.

На думку автора петиції Івана Супряги, далеко не всіх вінничан влаштовує безготівкова форма оплати, оскільки це змушує  "витрачати час на оформлення картки".

"Крім того, стаття 24 Конституції України гарантує рівноправність громадян. Якщо буде прийнято рішення про скасування готівкової форми оплати проїзду в міському транспорті, то таким чином будуть порушені конституційні права громадян, які принципово не бажають користуватися безготівковими носіями, байдуже банківськими чи у вигляді "Муніципальної картки". Ніяка епідеміологічна ситуація з коронавірусом чи іншими захворюваннями не повинна слугувати виправданням, аби порушувати гарантовану Конституцією рівноправність громадян позбавивши їх права розраховуватися за проїзд у міському транспорті готівкою. Тому ми наполегливо просимо зберегти можливість оплачувати проїзд у міському транспорті після завершення карантинного режиму спеціальних перевезень, який діє на даний час", - йдеться у петиції.  

На збір необхідних 350 підписів під петицією незгодні з безготівковою формою розрахунків мають 14 днів. 

Сергій Маламура

16 квітня, 2020