Вінничан намагалися зацікавити новорічними кулями, зробленими за східною технікою (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінничан намагалися зацікавити новорічними кулями, зробленими за східною технікою (ФОТО)

Незабаром новорічно-різдвяні свята, тому вінничанам слід подбати про характерні прикраси. Зокрема кульки. Майже в кожній вінницькій оселі чи офісі або навіть торговій точці у грудні намагаються попри відсутність снігу прикрасити інтер’єр ялинкою та кульками. На VinArtFesti, що тривав у Вінницькій ТПП з 6-го по 8 грудня, можна було вибрати таку оригінальну прикрасу.

Незабаром новорічно-різдвяні свята, тому вінничанам слід подбати про характерні прикраси. Зокрема кульки. Майже в кожній вінницькій оселі чи офісі або навіть торговій точці у грудні намагаються попри відсутність снігу прикрасити інтер’єр ялинкою та кульками. На VinArtFest, що тривав у Вінницькій ТПП з 6-го по 8 грудня, можна було вибрати таку оригінальну прикрасу.

Близько 10 років Лана Ахмерова займається створенням автентичних новорічних кульок. Жінка пропонувала вінничанам доволі оригінальні роботи, зроблені різними техніками. Вона запевняє, що чим ближче до свят, то попит на такий товар вражає. Під час виставок люди купують у майстрині до двох десятків таких прикрас. Хоча, за її словами, переважно це постійні клієнти. Також дуже зацікавлені у таких речах іноземці.

«Коли до нас приїжджають туристами німці, чехи, то завжди забирають майже усе», - зазначає майстриня.

Вона пояснює, що найбільше користуються попитом авторські кулі, що зроблені у техніці кінусайга. Коштують вони від 600 до 800 гривень.

«В техніці артишок на виготовлення одної кулі витрачається 2-2,5 години. Вона не складна, навіть діти можуть швидко засвоїти принципи. А придбати таку кулю можна за 250 гривень. Якщо ми кажемо про японську техніку кінусайга, коли на пінопласті робиш малюнок, він вирізається, а на це місце вставляється тканина, то потрібно до 12 годин. Це складна робота, тому так ціниться», - запевняє Лана Ахмерова.

Новини Вінниці / Вінничан намагалися зацікавити новорічними кулями, зробленими за східною технікою (ФОТО) Новини Вінниці / Вінничан намагалися зацікавити новорічними кулями, зробленими за східною технікою (ФОТО) Новини Вінниці / Вінничан намагалися зацікавити новорічними кулями, зробленими за східною технікою (ФОТО) Новини Вінниці / Вінничан намагалися зацікавити новорічними кулями, зробленими за східною технікою (ФОТО) Новини Вінниці / Вінничан намагалися зацікавити новорічними кулями, зробленими за східною технікою (ФОТО)