Вінничан на День міста очікують запальні шоу та безліч танцювальних майстеркласів

Новини Вінниці / Вінничан на День міста очікують запальні шоу та безліч танцювальних майстеркласів

У Вінниці вже досить скоро пройде грандіозне святкування Дня міста. Відомо, що цьогорічними хедлайнер проеку виступить Раду Поклітару - балетмейстер, творець театру «Київ модерн-балет», лауреат Національної премії імені Т. Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, один з провідних майстрів сучасного танцю і прогресивної балетної режисури Європи.

У Вінниці вже досить скоро відбудеться святкування Дня міста. Відомо, що цьогорічними хедлайнером стане Раду Поклітару - балетмейстер, творець театру «Київ модерн-балет», лауреат Національної премії імені Т. Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, один з провідних майстрів сучасного танцю і прогресивної балетної режисури Європи. Проте загалом програма свята є відносно "економною". 

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, 14 вересня о 17:00 на майдані біля Літнього театру у Центральному міському парку відбудеться «DanceHub» – відкрита школа танцю для вінничан та гостей міста. Організатори обіцяють феєричне танцювальне дійство  без обмеження у доступі глядачів та з інтерактивними майстер-класами від Раду Поклітару, Марії Рябошапки (м.Київ) та Івана Козака, відомого як Джозз (м.Вінниця).

Поринути саме у світ класичного історичного танцю допоможе Марія Рябошапка, актриса драматичного театру та кіно, балетмейстер. 

Плеяду зіркових хореографів доповнить Іван «Джозз» Козак – засновник і художній керівник студії сучасного танцю «3Z», хореограф телевізійного шоу «Майданс» (2 сезон), суддя національного чемпіонату з хіп-хопу і чемпіонату світу «Hip-hop international» в Лас-Вегасі (США), хореограф-постановник клубних шоу в Нью-Йорку, Лос-Анжелесі та Майамі. Також він є тренером команди «3Z rockstarZ», переможців національних чемпіонатів  за версією «challenge», feel the beat, HHI Ukraine , WADF.

Проект «DanceHub»  реалізується громадською організацією «Креативний простір» у рамках конкурсу грантів до Дня міста від Фонду громади «Подільська громада» за підтримки ЖК Premier Tower, Ісар Єднання та Вінницької міської ради.

Ірина Заіковата

5 вересня, 2019