Військовий шпиталь та три районні лікарні Вінниччини отримали багатофункціональні ліжка з Естонії

Новини Вінниці / Військовий шпиталь та три районні лікарні Вінниччини отримали багатофункціональні ліжка з Естонії

Вінницький військовий шпиталь , а також Теплицька, Липовецька та Іллінецька ЦРЛ отримали в подарунок від Естонії сучасні багатофункціональні ліжка. Крім вінницьких медичних закладів благодійну допомогу з-за кордону передано і київському госпіталю.

Вінницький військовий шпиталь, а також Теплицька, Липовецька та Іллінецька ЦРЛ, отримали в подарунок від Естонії сучасні багатофункціональні ліжка. Крім вінницьких медичних закладів, благодійну допомогу з-за кордону передано і київському госпіталю.

Ліжка, як дитячі так і дорослі, надала Талліннська регіональна лікарня за сприяння Посольства України і Естонії. Доставив їх вчора голова правління Асоціації українських організацій Естонії Володимир Паламар, який родом із Вінниччини.

 «Я народився і виріс на Вінниччини, але все своє свідоме життя живу в Таллінні. У 2010 році ми створили громадську організацію, яка об’єднала українців в Естонії. Працювали передусім з українськими містами-побратимами у плані культурного розвитку та місцевого самоврядування. Але коли почалася війна, нашу діяльність довелося змінити і ми спрямували її у благодійне русло. Перше, що зробили, це зібрали кошти і придбали засоби для надання першої медичної допомоги, це були аптечки, які передавалися в Україну через партнерські організації, і одна із них - Липовецький благодійний фонд, куди ми доставили теперішню гуманітарну допомогу», - розповів Володимир Паламар.

Крім того, за його словами, вони спільно із естонським уряд та державними представництвами реалізовували проект, в межах якого в Естонії навчали парамедиків, які повертаються інструкторами в Україну і навчають військової медицини, надання першої допомоги лікарів і бійців.

«Тепер я приїхав сюди з місією передачі гуманітарної допомоги – це функціональні ліжка. Загалом ми привезли 68 ліжок, 26 - у Вінницький шпиталь, 10  - у броварський, а решту по лікарнях. Дорослі ліжка - у шпиталь, а дитячі - у районні лікарні. Доставка гуманітарного вантажу була здійснена за рахунок коштів організації», - зазначив Володимир Паламар.

Фото із сторінки Мій Липовець у Facebook