Військовий лікар з вінницького шпиталю згадав, як на початку війни евакуйовували поранених

Новини Вінниці / Військовий лікар з вінницького шпиталю згадав, як на початку війни евакуйовували поранених

Командування медичних сил Збройних сил України розпочало челендж "Більшеніждок", в рамках якого розповідають про військових медиків. Героєм однієї і публікацій став лікар з військового шпиталю у Вінниці полковник медичної служби Олег Марченко старший ординатор відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії (для післяопераційних хворих) ВМКЦ Центрального регіону.  

Командування Медичних сил ЗСУ розпочало челендж "Більшеніждок", в рамках якого розповідають про військових медиків. Героєм однієї із публікацій став Олег Марченко - полковник медичної служби, старший ординатор відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії (для післяопераційних хворих) ВМКЦ Центрального регіону, що у Вінниці 

Про це йдеться на сторінці спільноти Командування Медичних сил ЗСУ в соціальній мережі Facebook.

Олег Марченко 12 років служив в Криму, але у 2014 році чоловіку довелося залишити півострів. Дуже швидко для нього, військового медика, розпочалася війна. Лікар згадує:

«Поранених було стільки, що ми не встигали їх перераховувати, Відтягували в кущі і намагались надавати медичну допомогу. Для мене важливо те, що ніхто з поранених не загинув».

Нині військові медики більш підготовлені, в тому числі і до евакуації поранених. Лікар регулярно здійснює медичну евакуацію на реанімаційно-операційному літаку Ан-26 "Віта".

Марина Карабай

24 травня, 2020