Військового з Вінниччини звинувачують у розкраданні продуктів, призначених для госпіталю на Донбасі (ФОТО)

Новини Вінниці / Військового з Вінниччини звинувачують у розкраданні продуктів, призначених для госпіталю на Донбасі (ФОТО)

Військовослужбовця-контрактника з Вінниччини, 32-річного молодшого лейтенанта, ДБР називає "організатором злочину і керівником злочинної групи", яка розкрадала продукти, призначені для військового госпіталю на Донбасі.

Військовослужбовця-контрактника з Вінниччини, 32-річного молодшого лейтенанта, ДБР називає "організатором злочину і керівником злочинної групи", яка розкрадала продукти, призначені для військового госпіталю на Донбасі.    

Як повідомляють у пресслужбі ДБР, слідчі теруправління бюро, розташованого у місті Краматорську, повідомили про підозру трьом військовослужбовцям у привласненні військового майна, вчиненому в умовах особливого періоду організованою злочинною групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, у липні 2020 року 32-річний вінничанин, проходячи військову службу за контрактом у Збройних силах України, тимчасово виконував обов’язки заступника начальника з матеріально–технічного забезпечення однієї з військових медичних установ. Скориставшись тим, що у вихідні та святкові дні кількість пацієнтів та працівників госпіталю значно менше харчуються в їдальні, т.в.о. заступника штучно створював надлишки продуктів харчування та привласнював їх для подальшої реалізації за грошову винагороду.

У ДБР стверджують, що молодший лейтенант залучив до неправомірних дій водія госпіталю, якому доручив завантажувати продукти харчування з продовольчого складу до службового автомобіля та вивозити їх із території. Після цього продукти перевантажували за межами військової частини на особисту автівку іншої військовослужбовиці, яка шукала місця реалізації, куди перевозила викрадене майно та отримувала грошову винагороду за їх незаконну реалізацію.

8 серпня 2020 року слідчі ДБР затримали молодшого лейтенанта – організатора злочину і керівника організованої злочинної групи в порядку статті 208 КПК України. У ході обшуку було виявлено та вилучено продукти харчування, які належать військовому госпіталю. Сума збитків наразі встановлюється.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Новини Вінниці / Військового з Вінниччини звинувачують у розкраданні продуктів, призначених для госпіталю на Донбасі (ФОТО)Новини Вінниці / Військового з Вінниччини звинувачують у розкраданні продуктів, призначених для госпіталю на Донбасі (ФОТО)Новини Вінниці / Військового з Вінниччини звинувачують у розкраданні продуктів, призначених для госпіталю на Донбасі (ФОТО)
Сергій Маламура

3 вересня, 2020