Військові пенсіонери не задоволені перерахунком пенсій, від обласної ради вони вимагають прийняти "регіональний прожитковий мінімум"

Новини Вінниці / Військові пенсіонери не задоволені перерахунком пенсій, від обласної ради вони вимагають прийняти "регіональний прожитковий мінімум"

Втретє з початку 2018 року під Вінницькою обласною радою пенсіонери та колишні силовики, разом із "своїм" міністром соцполітики Ревою (ред. опудалом), влаштували мітинг з вимогою збільшити пенсії не поетапно, а зараз. Організатори минулого протесту, який проходив тут 7 лютого, обіцяли, що на наступний, тобто сьогоднішній, зібрати 10 тисяч мітингарів. Та чи то через сильні морози, чи з інших причин прийшло до сотні людей, це враховуючи діючих правоохоронців, які забезпечували правопорядок.

Втретє з початку 2018 року під Вінницькою обласною радою пенсіонери та колишні силовики, разом із "своїм" міністром соцполітики Ревою (ред. опудалом), влаштували мітинг з вимогою збільшити пенсії не поетапно, а вже зараз. Організатори минулого протесту, який проходив тут  7 лютого, обіцяли, на наступний, тобто сьогоднішній, зібрати "10 тисяч мітингарів". Та чи то через сильні морози, чи з інших причин прийшло до сотні людей, і це враховуючи діючих правоохоронців, які забезпечували правопорядок.

Зокрема військові пенсіонери незадоволені рішенням Кабміну, яке було ухвалено 21 лютого, про підвищення пенсій. Тому і прийшли на мітинг, аби вимагали пришвидшити процес перерахунку пенсійних виплат не лише собі, а й іншим категоріям пенсіонерів силових структур.

"Ми вимагаємо, аби наша влада перерахувала пенсії військовим пенсіонерам відповідно до чинного законодавства керуючись постановою № 704 від 2017 року, яку відтермінували за два дні до вступу в дію. А 103-я постанова Уряду, згідно якої цьогоріч будуть перераховувати – це подачка, яка нас всіх обурила. В ній не врахували всі складові для перерахунку пенсії і розтягнули його на два роки. До цього часу багато хто із пенсіонерів не до живе. Вимагаємо перерахувати у 2018  році", - зазначив пенсіонер  Міністерства оборони Григорій Костюк.

Крім того, нинішні пенсіонери і майбутні мерзли сьогодні на морозі заради загального підняття рівня життя пенсіонерів. Зокрема у резолюції до ОДА та обласної ради вони вимагали від керівництва області звернутись до президента України з пропозиціями: "закріпити розмір мінімальної пенсії та зарплати в Україні на рівні не нижче встановленого ООН - 5 доларів США на добу".

"Ми вийшли не тільки заради пенсіонерів силових структур, а прийшли разом з народом. У нас гроші в Україні є, ми це знаємо і допоможемо уряду їх знайти та підняти пенсії усім пенсіонерам", - каже голова координаційного комітету ветеранських організацій силових структур у Вінницькій області Петро Канонік.

Вимагали під час протесту пенсіонери також прийняти "регіональний прожитковий мінімум". Таку ідею висловив представник "Руху за очищення від корупції" Євген Загородній. До речі, ще не пенсіонер.

"Регіональний мінімум має бути не менше загальнодержавного. Треба вимагати від депутатів Вінницької обласної ради, щоб вони затвердили його для пенсіонерів. Відповідне звернення ми підготували", - зазначив колишній "самооборонівець" Вінницького району.

Як і у минулі рази підтримали акцію активісти "Партії пенсіонерів" на чолі з Віктором Малиновським. Вони завжди тепер пліч-о-пліч з колишніми міліціонерами...

Втім, цього разу пенсіонери-мітингарі обійшлися без радикальних дій та перекривання доріг. Певно, сил не вистачило. Менш ніж за годину, добряче змерзши, вони розійшлися.