Військова операція на Кінбурнській косі відбувається у «режимі тиші»

Новини Вінниці / Військова операція на Кінбурнській косі відбувається у «режимі тиші»

Протягом тижні на Кінбурнській косі, яка розташована у межах Миколаївської та Херсонської області – напроти Очакова - триває військова операція, але у режимі тиші. У цей час на узбережжі та у Дніпровському лимані Чорного моря штормить. В ОК «Південь» погодні умови називають сприятливими для ЗСУ.

«Специфіка ситуації полягає у тому, що це географічні особливості. Підтягування туди сил ворог здійснює з тієї території, яка тимчасово окупована (лівобережжя Дніпра – прім. авт.), тому він може собі дозволяти поновляти резерви навіть після того, як ми наносимо ураження... Тим не менш, ми продовжуємо бойову роботу. Щойно буде результат, ми про нього прозвітуємо. Наразі це військова операція в режимі тиші», - зазначила в ефірі телемарафону начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, територія оточена водою, тому цей регіон «не настільки потужний, щоб витримати велике скупчення військ».

Крім того, наразі навіть погода на боці України.

«У ці часи там зазвичай дуже сильно штормить. І втриматися, навіть просто перебуваючи на місці, неможливо. Дуже потужні вітри, шторми, навіть природа змиває і зливає ворога з цієї землі», - пояснила Гуменюк, вказавши, що погана погода на Кінбурнській косі – «плюс» для України. 

За словами представниці ОК «Південь», контроль над косою дозволить убезпечити зерновий коридор із Миколаївського порту.

Олег Верлан

21 листопада, 2022