«Війна мостів»: через Дністровський лиман на Одещині вже курсують поїзди, а от Мелітополь відрізали від Криму

Новини Вінниці / «Війна мостів»: через Дністровський лиман на Одещині вже курсують поїзди, а от Мелітополь відрізали від Криму

«Операція» росіян, яка передбачала відрізати «бессарабську» частину Одещини від обласного центру, провалилась. По мосту поблизу Затоки відновили рух залізницею. Однак, спрацював ефект бумерангу – сьогодні між окупованим Мелітополем та Кримом на Запоріжжі зруйновано залізничний мостовий перехід.

Лише про гарні новини. Швидкий фірмовий потяг сполученням Ізмаїл-Одеса «Південна Пальміра» відновив курсування з 28 квітня. Потяг рухається через міст у Затоці, який обстрілювали ракетами росіяни.

Про це міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив у коментарі місцевому виданню «Измаил Сити».

Інформацію підтвердили в Одеській залізниці.

«Потяг «Південна Пальміра» сьогодні йде раніше, ніж за попереднім розкладом: відправлення з Одеси буде о 23:28, відповідно завтра відправка до Одеси з Ізмаїлу о 7:00», - пояснив мер.

Нагадаємо, 27 квітня о 6:45 відбувся повторний ракетний обстріл Росією моста через Дністровський лиман на Одещині, перший - стався 26 квітня.

Тим часом в Якимівці Мелітопольського району Запорізької області підірвали залізничний міст, яким російські військові доставляють зброю та паливо з окупованого Криму.

Як пише «РІА Мелітополь», близько 8-ї ранку 28 квітня в Якимівці прогримів потужний вибух, який було чути не лише в навколишніх селах, а й у Мелітополі.

За наявною інформацією, було підірвано залізничний міст, яким окупанти доставляють зброю та паливо для військової техніки з окупованого Криму.

За словами місцевих жителів, у росіян «почалася паніка»: вони оточили міст і почали перевіряти всі машини, що проїжджали. Крім того, окупанти проводять обшуки у будинках місцевих жителів села Володимирівка та шукають диверсантів.

Натомість росіяни «заспокоюють» якимівців, стверджуючи, що самі влаштували вибух, розмінуючи рейки. Того, хто зробив «закладку», шукають.

Олег Верлан

28 квітня, 2022