Віялові відключення: «Укренерго» обмежує електропостачання у всіх областях

Новини Вінниці / Віялові відключення: «Укренерго» обмежує електропостачання у всіх областях

Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» у вівторок, 25 жовтня, вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Обмеження були застосовані для стабілізації роботи енергосистеми.

У НЕК пояснили, що примусові обмеження споживачів електроенергії – повністю контрольований захід, який дозволяє знизити навантаження на електромережі та дає можливість збалансувати роботу енергосистеми. 

Також споживачам нагадали про необхідність зниження споживання світла в години пік.

«Свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-13:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів», – додали в "Укренерго".

Також українців закликали свідомо та ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати в мережу одночасно два або більше потужних електроприладів. А також за можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо).

Щодо побутових споживачів, що наразі на Вінниччині не вводяться обмеження.

«Для підтримки стабільної роботи енергосистеми нам потрібно знизити навантаження на електромережі. Це дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого обладнання. Ощадливе енергоспоживання може допомогти уникнути примусових відключень в області», - зазначив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Він звернувся до вінничан з проханням не вмикати одночасно в мережу кілька потужних електроприладів, а користування пральними машинами, бойлерами, кондиціонерами та обігрівачами перенесіть, за можливості, на ніч.