Віялові відключення електроенергії: в «Укренерго» розповіли деталі

Новини Вінниці / Віялові відключення електроенергії: в «Укренерго» розповіли деталі

Впродовж кількох наступних днів «Укренерго» впровадить додаткове обмеження електроспоживання. Це дасть можливість ремонтним бригадам відновити електромережі і якомога швидше забезпечити знову надійне енергопостачання.

Про це заявив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

«Це будуть повністю контрольовані тимчасові обмеження, які триватимуть по кілька годин. Вони вводяться у повній координації з диспетчерами «Укренерго» і покликані зберегти баланс в енергосистемі і пришвидшити відновлення електромереж», - сказав Кудрицький.

За його словами, 10 жовтня під ракетну атаку ворога потрапила безпрецедентна кількість енергетичних об’єктів у багатьох регіонах України. Диспетчери НЕК «Укренерго» заживлювали споживачів по резервним схемам живлення, а ремонтні бригади - терміново відновлюють пошкоджене обладнання.

«Укренерго» вчора ввечері відновило енергопостачання у більшості регіонів, де воно зникло в результаті масштабного ракетного обстрілу енергетичної інфраструктури магістральних мереж», - повідомив Кудрицький.

Він також звернувся до українців з проханням ввечері з 17 до 23 години, за можливості, зменшити використання потужних електроприладів.

«Це праски, електроопалення, тепла підлога, пральні машини тощо. Ми просимо розумно та ощадливо ставитися до електроспоживання в ці дні, щоб дати енергетикам час відновити електромережі», - сказав Кудрицький.

Про віялові відключення електроенергії раніше повідомляли у Хмельницькому, Києві та деяких іншим містах.