Відсьогодні з вінницьких підприємств Мін’юст стягуватиме зарплатні борги

Новини Вінниці / Відсьогодні з вінницьких підприємств Мін’юст стягуватиме зарплатні борги

З 2 квітня Міністерство юстиції розпочне роботу зі стягнення заборгованостей із заробітної плати. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.

З 2 квітня Міністерство юстиції розпочне роботу зі стягнення заборгованостей із заробітної плати. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у всіх регіонах України почнуть діяти спеціальні штаби та мобільні групи Державної виконавчої служби Мін’юсту, які зараз вже займаються стягненням аліментів з неплатників. Вони сфокусуються на стягненні з підприємств-боржників заборгованостей із заробітної платні на користь громадян.

"В рамках вже функціонуючих штабів з 2 квітня ми запускаємо роботу за ще одним напрямком - стягненням заборгованості із зарплати. В середині місяця відкриваємо реєстр неплатників зарплат і активізуємо виконання судових рішень по всій країні саме по цьому напрямку. Водночас хочу застерегти тих боржників, які погрожують нашим виконавцям чи використовують проти них силу. Про кожен такий випадок буде повідомлено правоохоронців і дані справи ми контролюватимемо окремо. Жоден порушник не уникне відповідальності. Ні статки, ні посади, ні соціальний статус не стануть для них індульгенцією", - написав ПавлоПетренко.

Як повідомили у прес-службі міністерства, на сьогодні заборгованість з виплати заробітної плати в Україні становить 2,5 млрд грн.

Водночас за даними головного управління статистики у Вінницькій області станом на 1 березня 2018 р.загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на Вінниччині становила 15 655,2 тис.грн, з неї 2 426,2 тис.грн припадало на економічно активні підприємства.