Відомі результати розслідування масового отруєння у Гарячківці

Новини Вінниці / Відомі результати розслідування масового отруєння у Гарячківці

У ході перевірки з’ясувалося, що організатори весілля усі страви готували вдома, тож шкільний харчоблок – випав з кола «підозрюваних». Результати лабораторних досліджень допомогли з’ясувати причини масового отруєння. Перевіривши питну воду, продукти, а також обстеживши певне коло людей, фахівці знайшли у деяких харчах збудник salmonella enteritidis_v.gena.

"Na Парижі" раніше повідомляв, що 14-15 жовтня на весіллі в селі Гарячківка Крижопільського району, яке відбувалося у спортзалі тамтешньої школи, отруїлося близько 40 людей. З них 35 були госпіталізовані. Нині усі вони, пройшовши курс лікування, виписані із медичної установи.

У ході перевірки джерел інфікування з’ясувалося, що організатори весілля усі страви готували вдома, тож шкільний харчоблок – випав з кола «підозрюваних». Результати лабораторних досліджень допомогли з’ясувати причини масового отруєння.

Перевіривши питну воду, продукти, а також обстеживши певне коло людей, фахівці знайшли  у деяких харчах збудник salmonella enteritidis v.gena. А також встановили трьох носіїв сальмонели, у числі яких – директор школи та старший кухар навчального закладу. До речі, останнього родини молодят запросили покуховарити на весіллі. Певно, за винагороду. Цікаво, чому в них збудник проявився, можливо вони отримали найбільшу "дозу", ласувавши стравами як на весіллі, так і до початку святкування...

Як повідомила прес-служба Крижопільської РДА, директора та кухаря відсторонено від виконання службових обов’язків – на період лікування та повторного обстеження. Навчання у школі продовжується, але учні тимчасово залишилися без послуг харчоблоку.

Юрій ЯРМОЩУК

 

Антон Булгаков

27 жовтня, 2017