Відома акторка з Вінниччини взяла участь в ток-шоу у Москві

Новини Вінниці / Відома акторка з Вінниччини взяла участь в ток-шоу у Москві

Заслужена артистка України, кіноактриса Людмила Алфімова, відома по фільмам «Весілля в Малинівці» та «За двома зайцями», взяла участь в ток-шоу «Привіт Андрій!» на одному із російських телеканалів. «Здали»  акторку, яка мешкає на Вінниччині, через соціальну мережу її палкі прихильниці.

Заслужена артистка України, кіноактриса Людмила Алфімова, відома по фільмам «Весілля в Малинівці» та «За двома зайцями», взяла участь в ток-шоу «Привіт Андрій!» на одному із російських телеканалів. «Здали» акторку, яка мешкає на Вінниччині, через соціальну мережу її палкі прихильниці.

 «Минулої суботи мала задоволення дивитися передачу "Привет Андрей",  присвячену народному артисту Миколі Сліченку, якому виповнилось 85 років. Наша Людмила Іванівна була там і виглядала серед московських артисток квіткою Поділля. Людмила Іванівна - легенда нашого краю, здоров`я їй і довгих років життя...», - йдеться в дописі Ганни Боярської.

Не погодитись з тим, що Людмила Алфімова гарно виглядає, складно. В цьому році їй виповниться 85 років, але вона не втрачає життєвого оптимізму і не боїться довгих подорожей. Та це не дивно, біографія акторки сповнена крутих віражів та гідна сценарію.

Людмила Алфімова народилася в Харкові в родині водія та домогосподарки в 1935 році. З дитинства мріяла стати льотчицею. Після десятирічки закінчила аероклуб, літала на винищувачі, навіть опанувала вищий пілотаж. Далі з авіацією не склалось – у вузі пояснили, що дівчат «до льотного» не беруть.

В біографії зазначено, що і в театральний інститут дівчина вступила, щоб хоча б у кіно зіграти «льотчицю».

Після закінчення Харківського театрального інституту молоду красуню «направили» в Київський театр юного глядача, згодом жінка перейшла працювати на кіностудію ім. Довженка. Кар‘єра складалась доволі успішно. Загалом в творчому доробку акторки 40 кінофільмів, 170 озвучених ролей.

Та справжню славу акторці принесло "Весілля в Малинівці", діалоги з якого в народі розібрали на цитати. Зокрема, фраза проте, що "ми на порозі грандіозного кіпіша", яку і нині нерідко можна зустріти в соцмережах, була сказана саме у цьому фільмі.

Щодо особистого життя, то воно теж складалось феєрично.

Ще під час навчання в театральному в 1956 році Людмила одружилась з Феліксом Кадигробом. Згодом в родині народилось двоє доньок. В 1973 році жінка закохалась в іншщого і подала на розлучення.

Роман між акторкою та головою колгоспу з Вінниччини спалахнув на зйомках фільму «Прощавайте, фараони!». Сценарій фільму дещо нагадує нинішнє реаліті-шоу «Хата на тата». Мова в ньому йде про те, що чоловіки, які втомилися від докорів дружин, помінялися з ними місцями: почали вести домашні справи, доглядати за худобою, працювати на городі, виховувати дітей. І виявилося, що виконувати жіночі обов'язки зовсім нелегко.

Людмила Іванівна у костюмі «фараонші» виглядала розкішно.

Жодних подробиць щодо знайомства з Ігорем Кальницьким, головою колгоспу та депутатом Верховної Ради УРСР кількох скликань, немає, але почуття були взаємними. Роман між закоханими тривав 20 років. Іван Кальницький був особою публічною, до того ж одруженим на жінці, яка була старшою від нього на 15 років. Звали її Поліна Леонтіївна.

Кальницький багато чим був зобов‘язаний своїй немолодій дружині – вона двічі рятувала йому життя. Перший раз, коли сховала молодого партизана зі зброєю у себе в хаті за заслінкою печі. Вдруге, коли вилікувала прополісом від туберкульозу. В офіційній біографії зазначено, що Кальницький не залишав свою дружину через сумління, адже в радянські часи розлучення могло поставити хрест на успішній кар‘єрі голови колгоспу.

Однак у 1993 році після смерті першої дружини чоловік запропонував Алфімовій «руку і серце». Закохані побралися, акторка переїхала із Києва до села Печера Тульчинского району.

Чоловік Іван подарував їй будинок управляючого маєтком графів Потоцьких у селі Печера – зазначають бібілографи жінки. Подружжя прожило разом 13 років.

Після смерті другого чоловіка акторці у почуттях освідчився ще один палкий прихильник.

«Коли Людмила Іванівна залишилася жити сама, то доводиться тримати пістолет із гумовими кулями з дозволом від палкого прихильника — генерала Василя Поліщука», - йдеться в офіційній біографії акторки.

Василь Кіндратович - відома особа в регіоні...

Зазначимо, що незважаючи на поважний вік, Людмила Алфімова продовжує з‘являтися на сцені. Правда, грає вона тепер в «Театрі на городі», проєкті, який започаткувала відома вінницька телеведуча Ганна Секрет.

Марина Карабай

21 січня, 2020