Відмовитися від протестів вінницьких підприємців закликають у МОЗ

Новини Вінниці / Відмовитися від протестів вінницьких підприємців закликають у МОЗ

Одиночний пікет вінницького підприємця 28 квітня залишився поза увагою влади. Інша справа – протести підприємців під будівлею Кабміну, які закликають уряд завершити карантин й травня. У «відповідь» не прем'єр-міністр Денис Шмигаль, а глава МОЗ Максим Степанов закликав всіх відмовитися від подібних акцій.

Одиночний пікет вінницького підприємця 28 квітня залишився поза увагою влади. Інша справа – протести підприємців під будівлею Кабміну, які закликають уряд завершити карантин. У «відповідь» не прем'єр-міністр Денис Шмигаль, а глава МОЗ Максим Степанов закликав всіх відмовитися від подібних акцій.

Щодо одиночного пікету, то людина вийшла сама у центр Вінниці, аби нагадати, що вже 43 день він і п’ять працівників сидять без роботи, а тому і без заробітку. А 29 квітня у Калинівці на Вінниччині мітингували продавці розсади. У Києві все масштабніше. Тому М.Степанов вирішив застерегти людей від підтримки таких акцій.

«Якщо серед протестуючих була хоча б одна людина, хвора на коронавірус, то ризик захворіти є у всіх без винятку людей, які були серед протестуючих, і не тільки у них, а також у всіх їх рідних, близьких. Будь ласка, будьте акуратними, дотримуйтесь правил карантину та залишайтеся вдома», - заявив Степанов.

При цьому керівник МОЗ визнав, що ситуація в Україні набагато стабільніша, ніж у сусідів - вдалося не допустити стрімкого зростання кількості хворих.

«Причина одна - карантин. Обмежувальні заходи болючі, але дуже ефективні в боротьбі з коронавірусною хворобою», - сказав чиновник.

Наразі позиція уряду - поступова відміна обмежувальних заходів можлива лише після 11 травня.

Олег Верлан

29 квітня, 2020