Відмову від солодкого нардеп Єгор Соболєв пропонує вінничанам як альтернативу цукеркам

Новини Вінниці / Відмову від солодкого нардеп Єгор Соболєв пропонує вінничанам як альтернативу цукеркам

Вінницькі журналісти чекають анонсованого блокування «рошенівської» мережі. Єгор Соболєв, представивши атовця Вадима Хитрича як представника свого «Руху визволення», заявив, що ініційовані ним «блокувальні» акції мирні, тому людей лише вмовлятимуть відмовитися від солодощів Rochen. Окрім роз’яснювальних листівок, послідовники парламентаря від «Самопомочі» не виключають, що блокуватимуть «підприємства Порошенка» у Вінниці. Але це тільки плани.

Вінницькі журналісти чекають анонсованого блокування «рошенівської» мережі. Єгор Соболєв, відрекомендувавши атовця Вадима Хитрича як представника свого «Руху визволення», заявив, що ініційовані ним «блокувальні» акції мирні, тому людей лише вмовлятимуть відмовитися від солодощів Roshen. Окрім роз’яснювальних листівок, послідовники парламентаря від «Самопомочі» не виключають, що блокуватимуть «підприємства Порошенка» у Вінниці. Але це тільки плани. 

Днями кілька активістів блокували «завод» компанії Roshen у Вінниці. Нагадав про цей випадок на зустрічі з журналістами й Соболєв. Втім, коли слово взяв його місцевий однодумець Хитрич, то зазначив, що вночі 30 жовтня блокувалися лише порожні склади, куди привозять новорічні подарунки. 

«Ми вирішили заплутати тих, хто нам міг заважати. Їхали з Києва, і провели акцію там, де нас не чекали - біля воріт складів. Охорона відразу їх зачинила. Нас там не чекали та злякалися», - зазначив вінничанин, пояснюючи, що у планах їхнього громадського руху надалі біля магазинів роздавати листівки із закликами не купувати продукцію. 

Хоча, у майбутньому можливе і фізичне блокування об’єктів… Нардеп Єгор Соболєв дивиться на проблему глибше. Він приїхав у Вінницю з закликами бойкотувати легальний бізнес компаній, які ототожнюють з родиною Петра Порошенка. Ефектно. Мабуть, йому відомо, що саме в цьому місті розташовано кілька потужних об’єктів компанії Roshen, на яких працює понад дві тисячі містян. Вони явно не в захваті будуть. 

«Я пропоную вінничанам відмовитися від цукерок цієї компанії, оскільки вона є президентською. Не важко купити інші цукерки. Чи зовсім відмовитися від солодкого. Це корисно для здоров’я», - запевнив парламентар. 

Поради щодо цукерок доцільніші. Це нова тема. Соболєв пропонує інших виробників. Слід нагадати, що лідерами на ринку солодощів, окрім «президентської» корпорації, є компанії «Конті» Бориса Колєснікова з Костянтинівки Донецької області, яка вже купила в Росії третю фабрику, та «АВК» Валерія Кравця, яка лише три роки тому перебралася з Донбасу у Київ. Отже, солодке можна не любити, але налаштовувати на придбання продукції інших виробників - якось незручно. Нагадує рекламу.  

Парламентар багато розповідав про те, що блокування стосується лише легального бізнесу родини Президента. Щодо «сірих схем», контрабанди з ОРДЛО та купівлі вугілля по формулі «Роттердам+», то він обіцяв в подальшому прикласти зусилля до їхньої руйнації. Також він багато критикував олігархів, які «при любих розкладах» опиняються при владі, тому такі бажані Саакашвиілі та іншими депутатами-протестувальниками перевибори організовувати не варто. 

«Про ідеї Саакашвілі питайте у нього. Я поділяю тільки його вимоги до Ради. По іншим питанням у мене власна думка», - зауважив нардеп. 

Звісно, не лише через «цукеркову» тему приїхав Соболєв. Він розповів, як акції по блокуванню вберегли наметове містечко від розгону, якого вони чекали три ночі поспіль, а також про плани провести у Верховну Раду наступного скликання «командирів, які пройшли АТО».

«От перед вами – Вадим. Це майже готовий депутат. Ми маємо лише допомогти таким, як він, настановами. Пройшовши АТО, військові дисципліновані, непідкупні та патріотично налаштовані», - підкреслив Соболєв. 

Анонсуючи цю ідею, він чомусь попрікнув «Народному фронту» те, що свого часу партія виникла «не від куди», та провела у Раду комбатів та козака Гаврилюка – патріота, але далекого від законотворчості. За ходом мислення Соболєва, «нарфронтівці» вчинили неправильно, але він намагатиметься комбатів замінити «під куполом» іншими «командирами».

До речі, Хитрич є фігурантом кримінального провадження та певний час знаходився під домашнім арештом. "Справа" не закрита.     

Олег Верлан