Відійшов у вічність вінничанин Анатолій Сокур, який очолював інтернат геріатричного профілю

Новини Вінниці / Відійшов у вічність вінничанин Анатолій Сокур, який очолював інтернат геріатричного профілю

У Вінниці 15 січня пішов з життя Анатолій Сокур, Заслужений працівник сфери послуг України, багаторічний очільник Вінницького будинку інтернату геріатричного профілю.

Сокур Анатолій Васильович народився 9 липня 1942 року в с. Ілляшівка Тростянецького району Вінницької області.

Після закінченні Вапнярської середньої школи у 1960 році він вступив до Казанського артилерійського училища. У 1963-му був призначений начальником розрахунку ракет стратегічного призначення. Брав участь у розбудові космодрому «Байконур».

З 1972 року А.Сокур перейшов на адміністративно-командну роботу. Займав посади начальника відділення, заступника військового комісара. 20 листопада 1979 року його було призначено військовим комісаром Шаргородського району, а з 1985-го - військовим комісаром Летичівського району Хмельницької області.

Перебуваючи на посаді військового комісару, Анатолій Васильович закінчив Вінницькій політехнічний інститут.

16 вересня 1988 року звільнився в запас у званні підполковника. За період служби неодноразово нагороджувався почесними знаками, обирався депутатом районної ради.

25 квітня був призначений директором Вінницького будинку-інтернату геріатричного профілю. За період його керівництва будинок-інтернат став кращім закладом соціальної сфери України.

У вересні 1999-го А.Сокур отримав вищу нагороду товариства Червоного хреста України - «Почесну відзнаку».

30 жовтня 1999 року Указом президента України за визначний особистий внесок йому присвоєно Почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг України».

З жовтня 2003 року вийшов на заслужений відпочинок.

Прощання з Анатолієм Васильовичем відбудеться 17 січня у залі №2 «Реквієм», що вул. Батозька, об 11.30.