Відійшов у вічність колишній тренер зіркового складу вінницької «Ниви»

Новини Вінниці / Відійшов у вічність колишній тренер зіркового складу вінницької «Ниви»

На 72-му році помер відомий український тренер і експерт телеканалів «Футбол 1/2/3» Сергій Морозов. Саме з ім’ям цієї людини пов’язані найвидатніші сторінки вінницького футболу.

«Жахливі новини. Помер Сергій Морозов. Співчуття рідним та близьким», - написав у Facebook директор телеканалів Олександр Денисов.

Народився Сергій Юрійович у місті Свердловськ Луганської області (тепер Довжанськ на окупованих територіях). У чотирнадцятирічному віці був запрошений у спортшколу київського «Динамо». В основну команду киян не потрапив через перелом ноги, отриманий в товариському матчі проти «Арарату», тому перейшов у 1968 році у вінницький «Локомотив». Але через рік його забрали до Чернігова. Також грав за «Шахтар» (Кадіївка), «Зорю» (Луганськ) та ЦСКА (Москва). Зібрав один матч за національну збірну СРСР.

Тренерську діяльність почав у Москві у 1979-му, потім у Німеччині. Далі були російські та китайські клуби. У 1995-96 році він був на чолі вінницької «Ниви».

У цьому сезоні клуб дійшов до фіналу Кубка України. Це дало право клубу вперше в історії виступати в єврокубках — Кубку Володарів Кубків, де команда спочатку перемогла естонський «Садам» (1:2, 1:0), а в 1/16 поступилася швейцарському «Сьйону» (0:2, 0:4)

Макс Мельник

22 жовтня, 2021