Відійшов у вічність колишній голова Вінницької міськради Іван Сорока

Новини Вінниці / Відійшов у вічність колишній голова Вінницької міськради Іван Сорока

Вранці 26 жовтня у Вінниці на 73-му році життя помер Іван Сорока. Цю людину без перебільшення можна казати що знали на різних континентах. В Івана Івановича залишилося багато друзів на Кубі, де він кілька років відповідав за лікування дітей, які постраждали унаслідок Чорнобильської катастрофи. А у Вінниці його переважно знали як борця за права споживачів, адже саме він розбудовував службу, що насправді могла впливати на структури, які надають послуги чи продають товар.

У 1990-му році І.Сороку було обрано депутатом міської ради, а на першій сесії його кандидатуру підтримали на посаду голови. Він відмовився від політики, як пізніше пояснював журналістам, аби не перефарбовуватися, «не обманювати бабусь» та не стояти у руля інших партій на Вінниччині.

У 1992 році Іван Іванович став першим директором українсько-кубинскої програми лікування «чорнобильських» дітей у Гавані. На Кубу він прибув у грудні того року. Через кілька років повернувся, та до виходу на пенсію працював на різних посадах в обласних структурах. Із формування обласного управління захисту прав споживачів Іван Іванович багато років його очолював.

Церемонія прощання з Іваном Івановичем відбудеться у середу, 27 жовтня, з 13.30 по 14.50 в адмінбудівлі «Книжка» (Хмельницьке шосе, 7) біля Вінницької обласної філармонії.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким!          

Олеся Рудницька

26 жовтня, 2021