Від вінницького пенсіонера вимагають віддати третину пенсії за холодну воду

Новини Вінниці / Від вінницького пенсіонера вимагають віддати третину пенсії за холодну воду

Вінничанин Володимир Небожанов опинився у непростій ситуації. Отримавши платіжку за минулий місяць, пенсіонер був не на жарт здивований сумою, яку має сплатити за нібито використану холодну воду та водовідведення. Тільки вона склала третину його пенсії…

«Згідно з платіжкою, за місяць я спожив цистерну води – 56 кубів. Саме тому, на думку КП «Вінницяоблводоканал», разом з послугою водовідведення маю сплатити 1331 гривну. Загалом за усю комуналку мені нарахували 2071 гривну. Фактично дві третини суми – це холодна вода», - каже мешканець багатоповерхівки по вулиці Андрія Первозванного.

Вінничанин погоджується, що хоча має лічильник холодної води, але той не опломбований, тому постачальник рахує послугу по «опосередкованим» показникам. Пенсіонер-одинак зізнається, що раніше суми були менші – по 10-20 кубів у місяць. А за липень – вже 28 кубометрів, а от за серпень – «рекорд».

«Слухайте, так, я винен, що не можу запросити до себе інспектора, тому що повірку приладу давно робив, але має бути якісь здоровий глузд. Звідки такі цифри? Не було в нас навіть витоків води, щоб на мене втрати списати… Єдине, що мені приходить на думку, це «підлаштування» лічильників деякими сусідами, аби менше рахували. Тому мені дістається уся різниця», - пояснює містянин.

Чоловік у розпачі, адже через поважний вік не може працювати, майже не виходить з квартири, а якщо сплатить «за воду», то залишиться без коштів або на харчування, або на ліки.

Редакція жодним чином не звинувачує комунальників у патовій ситуації з Володимиром Володимировичем. Проте хочеться сподіватися, що його лічильник все ж таки перевірять, опломбують, і таких прикрих випадків більше не станеться. А що робити зараз пенсіонерові? Мабуть шукати порозуміння з «Вінницяоблводоканалом». А комунальному підприємству – мабуть провірити, чи не помилилися вони з підрахунками, адже «цистерна» води на місяць для літнього чоловіка це занадто…