Від імені прокурора Вінниччині Соколового людей просили позичити гроші

Новини Вінниці / Від імені прокурора Вінниччині Соколового людей просили позичити гроші

Вдруге за три місяці у прокуратурі Вінницької області попереджають про дії шахраїв. Як і в травні, аферисти телефонують заможним вінничанам з проханням позичити «певну суму». Просили і від імені прокурора Вінницької області В’ячеслава Соколового.

Вдруге за три місяці у прокуратурі Вінницької області попереджають про дії шахраїв. Як і в травні, аферисти телефонують заможним вінничанам з проханням позичити «певну суму». Просили і від імені прокурора Вінницької області В’ячеслава Соколового. Скільки саме постраждалі не уточнюють. Не хочуть зізнаватися, хоча неофіційно сума більше за зарплатню...

Як зазначають у прес-службі прокуратури Вінницької області, шахраї зверталися від імені керівництва прокуратури області та місцевих прокуратур. Телефонували вони переважно керівникам державних установ, організацій і комерційних структур.

Мотивація стандартна – виникли певні фінансові труднощі. Хто повірить голосу у телефоні? Для цього у профілі в мережі номеру мобільного телефону використовується особисте фото працівника прокуратури, що є у вільному доступі в Інтернеті. Через це і сумнівів не виникає.

Нагадаємо, що такий вид шахрайства став популярним ще з 2012 року. Спочатку позичали від імені податківців, потім чиновників обласного рівня, тепер шахраї «працюють» під прокуратуру.

У відомстві наголошують, що у випадку отримання подібних дзвінків, не варто перераховувати гроші. Краще повідомити про позичальників поліцію.

Олег Верлан

16 липня, 2018