Вячеслав Соколовий – про розгортання додаткових 100 «ковідних» ліжок, виділення коштів на пансіонат та премії спортсменам

Новини Вінниці / Вячеслав Соколовий – про розгортання додаткових 100 «ковідних» ліжок, виділення коштів на пансіонат та премії спортсменам

Сьогодні, 26 листопада, депутати Вінницької облради внесли низку змін до обласного бюджету на 2021 рік. Можна виділити три «пункти», які є основними. Так, до кінця року у лікарнях регіону розгорнуть додаткові 100 «ковідних» ліжок, допоможуть з грошима обласному пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку, а також преміюють олімпіців та паралімпіців.

«Перш за все це було необхідно, щоб не допустити виникнення простроченої кредиторської заборгованості в обласних комунальних підприємствах із соціально-захищених статей – заробітної плати та розрахунків за спожиті енергоносії», - пояснив голова облради Вячеслав Соколовий актуальність внесення змін до бюджету.

Зокрема, депкорпус підтримав спрямовання 1,5 млн грн обласному пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку.

За словами В.Соколового, за ці кошти в одному з блоків закладу будуть створені найсучасніші умови для перебування підопічних - в кімнатах зроблять ремонт та обладнають їх сучасними меблями, кнопками виклику персоналу, спецліжками для осіб з інвалідністю, побутовою технікою.

З обласного бюджету отримають грошові винагороди учасники та призери Паралімпійських та Олімпійських ігор з Вінниччини.

«Для забезпечення виплат постійна комісія з питань економіки, фінансів та бюджету Вінницька обласна Рада перерозподілила понад 2 млн грн бюджетних призначень», - зауважив очільник облради.

Винагороди в розмірі до 100 тис грн отримають чемпіонка Паралімпійських ігор 2020 року Мар’яна Шевчук, бронзовий призер Паралімпійських ігор 2020 року Олексій Денисюк, учасник Паралімпіади-2020 Антон Швець, а також Олег Царьков, який приймав участь в Олімпіаді.

Ткож преміюють тренерів олімпійців та паралімпійців – Олега Пакулу, Дениса Мустафаєва, Сергія Брушніцького та Віктора Щербу.

«До кінця року в обласній інфекційній лікарні буде додатково розгорнуто 100 «ковідних» ліжок. В тому числі - три реанімаційних. Сьогодні постійна комісія з питань економіки, фінансів та бюджету погодила спрямування майже 4 млн грн на переобладнання приміщення колишньої психіатричної лікарні № 2, яке не виколристовується, під стаціонарне відділення. Це будівля, кілька поверхів якої нині займає наша обласна «інфекційка». Саме там і буде розміщено нове «ковідне» відділення Клінічного центру інфекційних хвороб. Усі 100 ліжок будуть обладнані централізованим киснепостачанням», - підкреслив В.Соколовий.

На реконструкцію будівлі та прокладання кисневої мережі спрямовано понад 1,97 млн грн. Також за 1,95 млн грн будуть придбані апарати ШВЛ високого класу.

Олеся Рудницька

26 листопада, 2021