Ветеринарів МХП привітали зі святом. Вони зізнаються, що мріяли про професію з дитинства

Новини Вінниці / Ветеринарів МХП привітали зі святом. Вони зізнаються, що мріяли про професію з дитинства

Айболіти, зі святом! Найгуманніші та найдобріші, вітаємо з професійним днем! Хай всі ваші пернаті пацієнти завжди будуть здоровими та не клюють один одного.

Айболіти, зі святом! Найгуманніші та найдобріші, вітаємо з професійним днем! Хай всі ваші пернаті пацієнти завжди будуть здоровими та не клюють один одного.

А ми, з нагоди свята, вирішили змінити колаборацію та провести її в компанії цих мегаважливих для фабрики спеціалістів. Чимчикували за ними усюди та ось, що дізнались про цих цікавих людей:

1. Освіченість та професійність – 100%

2. Почуття гумору та відкритість – 100%

3. Закоханість в роботу – 100%

Закохані в професію і один в одного.

Молоді спеціалісти Олексій та Вікторія Калини на підприємстві нещодавно, майже одразу після вузу. Визначившись з роботою, переїхали в Ладижин з найближчими родичами — собакою та папугою. Розповідають, що працювати спочатку було нелегко, але й відступати від своєї мрії не збирались.

На запитання, чому ветеринарія? Пара відповіла однозначно.

«Вибір свій зробила ще в школі. Завжди любила тварин і хотіла їм допомагати, піклуватись про них. Правда не думала, що буду працювати з птицею», - пояснила Вікторія.

Олексій додає: «Теж хотів бути ветлікарем ще зі школи. Навіть документи в коледж подав таємно від батьків. Маємо базову вищу освіту по ветеринарії. Зараз довчаємось на заочній формі навчання у напрямку «Технологія вирощування птиці».

Вікторія розповідає, що за пів року на підприємстві дізналась більше ніж за 4 роки навчання в коледжі. Тому спочатку дуже переживала. Потім освоїлась. Після стажування вакцинує ряб.

Вікторія зазначає:

«Найбільше люблю приїжджати коли курчатам усього лише тиждень—це перший раз коли птиця отримує вакцину. Відкриваю пташник, а там рій маленьких, жовтеньких духмяних дзьобиків. Це почуття, які важко передати. Це щастя.

В день я вакциную по 19 пташників, бувало й по 38, а там, на хвилиночку, близько 2 млн голів. Працюю в команді з санітарами. Несу відповідальність за вакцину, людей та за якість імунізації. Це надважливо, адже від якості вакцинації залежить збереженість бригади та закриття туру. Без щеплення, з 2 млн, можливо, виживе 1% —20 тисяч (це приблизні цифри), які мають свій міцний природній імунітет.

Щеплюємо «живою» вакциною, яка потрапляючи у воду активна лише 2 години. Цього цілком достатньо аби кури її випили. Після імунізації завжди даємо збалансований комплекс вітамінів та макроелементів. Всі наші дії сконцентровані навколо профілактики захворювань, а тому птиця в нас не хворіє. З досвіду скажу, що найбільша наша проблема це не віруси, а літня спека. В такі дні вакцинацію проводимо вночі».

Невже, завдяки лише одній вакцинації вам вдається вирощувати птицю без антибіотиків?

Олексій пояснює:

«Звичайно, ні! Є багато факторів та чинників, які впливають на цей процес. І найперше, це здорове батьківське поголів’я. Як відомо, імунітет передається від батьків.

По друге, це особливий мікроклімат у пташниках, який постійно контролюється. Від правильно налагоджених технологічних процесів та показників, напряму залежить природний приріст птиці.

По третє, це тотальна санітарія. Ми дотримуємось всіх заходів біобезпеки. Так, уся територія навколо пташників огороджена дизбар’єрами й перед тим як туди потрапити обов’язково приймаємо душ, далі проходимось по дизковрикам та обробляємо руки санітайзерами. Щобільше, для кожного пташника у нас різні чоботи. У білих ходимо по бригаді—червоні перевзуваємо перед пташником. Здивую ще більше, взуття різних кольорів не повинно торкатись одне одного. От вам і секрет успіху! Кажуть, що ніде в Європі немає таких заходів безпеки».

Посміхаючись Вікторія вказує:

«Додам, що комбікорми, якими харчується наша птиця мають відповідні сертифікати якості: ніяких гормонів росту та антимікробних засобів! Я вже всій своїй родині про це розповіла».

Впевнена у якості та безпечності продукції й Вікторія Гайдай, начальник відділу ветеринарного контролю філії «Переробний комплекс».

Вона зауважує, що виробництво продукції знаходиться під постійним контролем державних лікарів ветеринарної медицини.

«Під час виробництва дотримуємось вимог не лише законодавства України, але й країн експорту продукції, які встановлені для потужностей з переробки м’яса птиці. Щорічно підприємство перевіряється на відповідність даним вимогам спеціалістами компетентного органу нашої держави, крім того здійснюються інспекції та аудити сертифікаційним органом, клієнтами а також компетентними органами інших держав», - підкреслює ветеринарка.

Отакі вони - лікарі та фельдшери ветеринарної медицини. Звичайні люди, залюблені у свою професію. А ми у них…

Пресслужба МХП

admin

10 серпня, 2020