Весна прийшла: на Вінниччині активізувалися «конопляні селекціонери»

Новини Вінниці / Весна прийшла: на Вінниччині активізувалися «конопляні селекціонери»

Теплу весняну погоду з нетерпінням чекають не лише дачники й городники, а й любителі «кайфу». До нового сезону вони також активно готуються, однак замість огірків, капусти й помідорів - вирощуватимуть коноплю.

Теплу весняну погоду з нетерпінням чекають не лише дачники й городники, а й любителі «кайфу». До нового сезону вони також активно готуються, однак замість огірків, капусти й помідорів - вирощуватимуть коноплю.
Одного з «конопляних селекціонерів» правоохоронці позавчора упіймали у селі  Приборівка, що в Липовецькому районі. Під час обшуку його будинку оперативники знайшли 120 саджанців цих наркотичних рослин, які той збирався висадити в непримітному місці неподалік свого будинку. У кімнаті виявили й 20 грамів висушеної та подрібненою «трави» й «обладнання» для її куріння.


Певно, що цьому 27-річному селянину доведеться кілька років обходитися без «кайфу». Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.309 та ч.1 ст. 310 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту та незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Йому «світить» до 3 років ув'язнення.