Велбуд-2021: Сергій Борзов оголосив про завершення ремонту «дороги президентів» Р-08 Немирів-Ямполь

Новини Вінниці / Велбуд-2021: Сергій Борзов оголосив про завершення ремонту «дороги президентів» Р-08 Немирів-Ямполь

На Вінниччині завершили ремонтувати «дорогу президентів» Р-08, яка веде до майбутнього мосту через Дністер поблизу Ямполя. Про це у Facebook повідомив голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

На Вінниччині завершили ремонтувати «дорогу президентів» Р-08, яка веде до майбутнього мосту через Дністер поблизу Ямполя. Про це у Facebook повідомив голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

«4000 км – стільки в Україні було відновлено доріг державного значення та 158 штучних споруд завдяки програмі Президента «Велике будівництво» у 2020 році. Цьогоріч у планах відремонтувати 4500 км та понад 160 понад штучних споруд. Лише у Вінницькій області - 175 км доріг», - навів він дані, які на відкритті дороги Р-08 озвучив заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко.

Ремонт дороги Р-08, а саме 116 км, виконано за 90 днів якісно та у стислі терміни з використанням сучасних технологій та забезпеченням відповідних вимог щодо освітлення, облаштування узбіч тощо.

На брифінгу Андрій Івко також зазначив, що відновлення саме цього об’єкта було надважливо, адже через ділянку Р-08 пролягає основний маршрут Київ-Кишинів, а також про те, що тривають підготовчі роботи до будівництва мосту Ямпіль-Косеуць і перемовини з профільним міністерством Республіки Молдова стосовно точки з’єднання та прикордонних пунктів.  

Зазначимо, Р-08 Немирів-Ямпіль прозвали «дорогою президентів» після зустрічі президентів України і Молдови у січні 2021-го. Тоді Володимир Зеленський проєкт будівництва нового мосту Ямпіль-Косеуць оголосив своєю «амбітною ідеєю». І дот 1 серпня вона стала реальною, адже почались роботи.

«Для Вінниччини - це наймасштабніший об’єкт «Великого будівництва», - наголосив С.Борзов.

Нагадаємо, зареєстрована у Вінниці Група компаній «Автострада» ремонтувала «дорогу президентів» і будуватиме міст через Дністер. Для ремонту Р-08 було задіяно понад 2 тисяч робітників, які працювали у три зміни. З них 90% - це вінничани.

«Велике будівництво» – це те, що насправді давно потрібне людям. І те, що працює. Є результат! Це не «показуха» влади - це робота українців для українців. Хто раніше їздив по Р-08, різницю відчує. Повірте. Я по області їжджу постійно - знаю все про наші дороги. «Зшиваємо» область новими. Як державними, так і місцевими. Не все одразу», - підкреслив губернатор.

Новини Вінниці / Велбуд-2021: Сергій Борзов оголосив про завершення ремонту «дороги президентів» Р-08 Немирів-ЯмпольНовини Вінниці / Велбуд-2021: Сергій Борзов оголосив про завершення ремонту «дороги президентів» Р-08 Немирів-ЯмпольНовини Вінниці / Велбуд-2021: Сергій Борзов оголосив про завершення ремонту «дороги президентів» Р-08 Немирів-ЯмпольНовини Вінниці / Велбуд-2021: Сергій Борзов оголосив про завершення ремонту «дороги президентів» Р-08 Немирів-Ямполь