Вчені тестують Єву - новий сорт канабісу, який лікуватиме рак

Новини Вінниці / Вчені тестують Єву - новий сорт канабісу, який лікуватиме рак

Новий сорт марихуани, який  може руйнувати ракові клітини вивели австралійські вчені. З словами самих науковців, даний сорт пагубний лише для злоякісних клітин, та не вбиває при цьому лейкоцити та здорові клітини кісткового мозку.

Новий сорт марихуани, який може руйнувати ракові клітини вивели австралійські вчені. За словами самих науковців, даний сорт пагубний лише для злоякісних клітин та не вбиває при цьому лейкоцити та здорові клітини кісткового мозку.

Як зазначають дослідники з університету Ньюкасла в Австралії, на розробку модифікованого сорту канабісу Eve (Єва) науковці витратили три роки, а під час досліджень використовували лейкемічні клітини.

"Було доведено, що марихуана знімає біль при онкологічних захворюваннях. В майбутньому вона зможе виступати і як профілактичний засіб", — розповів один з розробників доктор Метт Дан.

Лабораторні тести, проведені в університеті Ньюкасла та Медичному науково-дослідному інституті Хантера, показали, що модифікована форма лікарського канабісу може вбивати або гальмувати ракові клітини, не впливаючи на нормальні клітини.

Наразі препарат повинен пройти ряд тестів, щоб довести свою ефективність. Тільки після цього його рекомендуватимуть як офіційні ліки.