Вбивство у лісі: на Вінниччині засуджено двох чоловіків, які задушили свою жертву

Новини Вінниці / Вбивство у лісі: на Вінниччині засуджено двох чоловіків, які задушили свою жертву

Калинівський районний суд Вінницької області визнав обґрунтованими доводи прокурора та визнав винуватим двох непрацюючих мешканців одного із сіл Погребищенської міської громади у вбивстві за попередньою змовою. Деталі злочину «повертають» у так звані лихі 90-і, адже людину обманом вивезли у ліс.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, обох обвинувачених визнано винними за п. 12  ч. 2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Прокурором доведено, що обвинувачені реалізували свій злочинний умисел, спрямований на позбавлення життя потерпілого, знаючи про його скрутний матеріальний стан. Під виглядом «підзаробити кошти», вони завезли постраждалого до урочища «Подерте» Погребищенського лісництва Іллінецького лісового господарства,  де позбавили його життя шляхом удушення, після чого зникли з місця вчинення злочину.

За результатами розгляду обвинувального акта підсудних судом визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення та засуджено до покарання у виді 12 років позбавлення волі.

На цей час вирок законної сили ще не набрав.

Макс Мельник

28 липня, 2022