Вбивство подушкою через ревнощі: на Вінниччині через 8 місяців правоохоронці зібрали докази злочину

Новини Вінниці / Вбивство подушкою через ревнощі: на Вінниччині через 8 місяців правоохоронці зібрали докази злочину

Через 8 місяців слідчі Хмільницького райвідділу поліції оголосили про підозру в навмисному вбивстві чоловікові, який намагався видати смерть співмешканки за нещасний випадок. Наразі зібрані фахівцями докази достатні, аби казати, що жінка не випадково задихнулась…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у травні минулого року стало відомо про смерть хмільничанки. До правоохоронців тоді звернувся 44-річний житель міста. За його словами, жінка спала, притулившись обличчям до подушки. Чоловік нібито застав її мертвою.

За висновком судово-медичного експерта, смерть хмільничанки настала від механічної асфіксії в результаті перекриття шляхів дихання. Поліцейські запідозрили, що чоловік намагається приховати вбивство співмешканки, видавши його за нещасний випадок. Кілька місяців слідчі збирали докази, а експерти проводили криміналістичні експертизи, які підтвердили їх підозри.

Як з’ясувалось, напередодні вбивства, коли підозрюваний повернувся додому, його співмешканка зі спільним знайомим розпивали спиртні напої. Це чоловікові не сподобалось, і на ґрунті ревнощів між цивільним подружжям почалась сварка, яку припинив гість. Після цього жінка пішла у кімнату відпочивати, а чоловіки продовжили застілля. Коли гість пішов додому, розлючений чоловік подушкою задушив свою співмешканку.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства, відповідно до ч. 1 ст. 115 КК України. Підозрюваного поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За вбивство співмешканки йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Макс Мельник

12 січня, 2022