Вбив та сховав тіло у погребі: на Вінниччині затримали підозрюваного

Новини Вінниці / Вбив та сховав тіло у погребі: на Вінниччині затримали підозрюваного

На Вінниччині зник чоловік. На сполох забила його сестра. Відпрацювавши село, правоохоронці знайшли у погребі сусідського будинку тіло «зниклого». Згодом з’ясувались деталі, які передували смерті чоловіка.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 18 травня сестра 47-річного жителя села Пологи звернулась із заявою про його зникнення. З братом жінка останній раз спілкувалась на початку року.

Під час відпрацювання населеного пункту, в якому проживав безвісно зниклий чоловік, поліцейські знайшли його в погребі одного із домоволодінь мертвим. На тілі були ознаки насильницької смерті.

Попередньо встановлено, що в січні під час застілля між чоловіками виник конфлікт. Нині розшукованого гість вдарив сковорідкою по голові та пішов додому. Ранком наступного дня він повернувся і виявив односельця мертвим.

Щоб приховати тіло зловмисник заніс тіло товариша до погребу нежитлового господарства та присипав землею.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Поки він перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

За вчинення такого злочину передбачено до 10 років позбавлення волі.

52-річний зловмисник раніше притягувався до відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів та понад 20 років провів у місцях позбавлення волі.

Макс Мельник

19 травня, 2022