Вбив пенсіонерку за 300 гривень: на Вінниччині протягом доби розшукали підозрюваного

Новини Вінниці / Вбив пенсіонерку за 300 гривень: на Вінниччині протягом доби розшукали підозрюваного

Заради кількох сотень гривень 43-річний житель Ладижина до смерті побив жінку та залишив помирати у квартирі… Раніше чоловік вже відбував покарання за аналогічний злочин.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, про смерть 63-річної місцевої жительки поліція отримала 18 грудня від її родички. Сестра не відповідала на дзвінки, тому вона вирішила її провідати. Власниця квартири лежала на підлозі зі слідами насильницької смерті.

До розслідування злочину залучили слідчі-оперативні групи обласного главку і місцевої поліції, криміналістів та судмедекспертів. Вдалось встановити приблизний час смерті жінки. Під час пошуку осіб причетних до злочину правоохоронці зібрали докази причетності чоловіка. Його затримали.

За попередньою інформацією слідства, затриманий вранці прийшов до потерпілої та почав просити гроші. Коли жінка сказала, що тієї суми, яку хоче зловмисник, немає – «гість» почав її бити руками та ногами.

З квартири вбитої затриманий забрав 300 гривень і її мобільний телефон, який потім він здав у ломбард, а жінку залишив на підлозі помирати.

Чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин і незаконне зберігання зброї. Найближчим часом йому оберуть запобіжний захід на період досудового розслідування.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Макс Мельник

20 грудня, 2022