Вбили, вивезли у ліс і закопали: про жахливий злочин на Вінниччині поліції стало відомо випадково

Новини Вінниці / Вбили, вивезли у ліс і закопали: про жахливий злочин на Вінниччині поліції стало відомо випадково

Протягом п’яти діб козятинські поліцейські випадково дізналися про скоєне раніше вбивство, вияснили коло причетних і знайшли труп чоловіка. Розкриття злочину стало можливим завдяки «балакучості» одного з підозрюваних. Чоловік не втримав язик за зубами та поділився подробицями зі знайомими, а ті «проінформували» правоохоронців.

Протягом п’яти діб козятинські поліцейські випадково дізналися про скоєне раніше вбивство, вияснили коло причетних і знайшли труп чоловіка. За неофіційними даними, розкриття злочину стало можливим завдяки отриманню оперативної інформації. 

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП, до Козятинського відділення 8 липня надійшло трохи дивне повідомлення від небайдужого громадянина. Той розповів жахливу історію, про яку дізнався. Далі поліція пішла по «ланцюжку», який і вивів на усіх фігурантів злочину.

Початок цієї історії можна назвати банальним. Компанія з трьох чоловіків розпивала спиртне. Між знайомими почалася сварка, а потім бійка. Далі двоє побили третього. Жорстко. Принаймні постраждалий втратив свідомість. Але компаньйони вирішили, що 26-річний приятель помер - можливо так воно і було - тому вирішили приховати тіло, аби про це ніхто не дізнався.

Один з учасників застілля зателефонував тверезому товаришу та попросив допомоги. Той приїхав на власній автівці «ВАЗ 2105», куди і завантажили тіло. Чоловіки вивезли труп у ліс і закопали.

Достеменно невідомо, чи на той час людина загинула, чи була у комі. Деталі визначить експертиза. За задумом співучасників, про це ніхто не мав дізнатися. Адже викриття загрожує покаранням. Але один чоловік таки не втримався. Мабуть, у той час перебував у нетверезому стані, а докори сумління тиснули…

Щодо дій поліції, то як тільки стало відомо про те, що конкретна особа розповіла про злочин, до неї завітали на роботу. Чоловік в усьому зізнався. За кілька днів слідчі мали повну картину того, що відбулося, затримали трьох учасників події – чоловіків 39, 33 і 26 років, знайшли труп і зібрали матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 115 КК України (навмисне вбивство).

Щодо подальшої долі затриманих, то вона може скластися по-різному. Санкції статті передбачають і довічне ув’язнення. Принаймні, для тих, хто безпосередньо вбивав. А оцінку діям водія-спільника нададуть в ході досудового розслідування.