Василь Паненко: з 2014 року смертність у Вінницькій дитячій лікарні зменшилася на 42%

Новини Вінниці / Василь Паненко: з 2014 року смертність у Вінницькій дитячій лікарні зменшилася на 42%

Починаючи з 2014 року у Вінницькій обласній дитячій лікарні вдалося зменшити смертність на 42%, а це 30 врятованих медиками дітей. Про це сьогодні, під час щорічної оцінки діяльності керівників закладів, підприємств, установ і організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад області за 2017 рік (установ закладів здоров’я) зазначив головний лікар мед закладу Василь Паненко.

Починаючи з 2014 року у Вінницькій обласній дитячій лікарні вдалося зменшити смертність на 42%, а це 30 врятованих медиками дітей. Про це сьогодні, під час щорічної оцінки діяльності керівників закладів, підприємств, установ і організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад області за 2017 рік (установ закладів здоров’я) зазначив головний лікар медзакладу Василь Паненко.

Звітуючи перед депутатами Вінницької облради, Василь Паненко також зазначив, що минулого року з обласного бюджету на ВОДКЛ було виділено 5 мільйонів гривень.

«Кошти були спрямовані виключно на онкологічний напрямок нашої лікарні. Ми закупили лапароскопічну стійку, пересувний УЗД–апарат і наркозну станцію для цього відділення. Сьогодні біля 50% оперативних втручань дітям з хірургічною патологією в лікарні виконується за рахунок лапароскопії. Однак саме головне, що річне виживання дітей з онкологічними патологіями складає 95%, в 2016 році – було 60%», - уточнив керівник закладу.