Василь Хмельницький не відмовляється від створення індустріального парку у Вінниці, але 15 га йому замало

Новини Вінниці / Василь Хмельницький не відмовляється від створення індустріального парку у Вінниці, але 15 га йому замало

Холдингова компанія UFuture має намір інвестувати $20 млн у створення індустріальних парків у Львові, Вінниці та Бучі.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив засновник UFuture Василь Хмельницький, відомий український підприємець і політик, засновник K.Fund, народний депутат п'яти скликань.

Завдання фонду K.Fund.— допомагати перспективній молоді відбутися в Україні; надати ключі, які допоможуть молодим професіоналам відкрити нові горизонти і знайти шлях до своєї мрії. У 2017-му фонд повідомив про запуск у Києві інноваційного парку UNIT.City — екосистеми для розвитку бізнесу у сфері високих технологій

«Я розглядаю для індпарків ділянки, зустрічаюся з мерами. У Львові та Вінниці ділянки по 15 га, у Бучі – 20 га. Загалом (орієнтовна інвестиція) може бути $20 млн», - повідомив Хмельницький.

На його думку, ці стартові ділянки надто компактні.

«Чому цього недостатньо? Що таке 15 гектарів? Це орієнтовно 8-10 заводів. А коли ти побудував 10 заводів і там все добре, то з кожним роком місце стає ще привабливішим. Туди приходить інвестор, якого влаштовують безпеку та пільги, хоче збудувати завод, а в тебе вже немає нічого. Тому індустріальні парки потрібно виготовляти на площах 100-200 га, але, на жаль, таких ділянок не дуже багато», - повідомив Хмельницький.

Щодо джерел капіталу в умовах війни, він повідомив, що розраховує на власні та кредитні ресурси.

«У мене сьогодні майже нічого не працює, але дещо все одно є, адже я бізнесмен немаленький. Зустрівся з банком, у якого теж складна ситуація, домовилися, що платитиму 50% за кредитами. Тобто у мене якісь кошти є , ще якісь візьму в банку в кредит. Є програми 5, 10, 7%, це ж налаштоване на економічне зростання, я думаю, потрібно давати якісь пільгові кредити», - повідомив Хмельницький.