Вакцинація проти сказу

Новини Вінниці / Вакцинація проти сказу

У травні на Вінниччині розпочинається весняна кампанія пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Ця ініціатива, яку впроваджує Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, має на меті захистити тварин і запобігти поширенню цього небезпечного захворювання.

Згідно з планом, на площі понад 9770 квадратних кілометрів буде розповсюджено понад 244 тисячі доз вакцини. Для здійснення цієї масштабної операції залучено 223 бригади, у складі яких близько 700 фахівців. Серед них - представники Держпродспоживслужби, місцевого самоврядування та інших організацій, зокрема, Українського товариства мисливців і рибалок.

Особливу увагу приділяють безпеці людей та тварин. Вакцина, яка застосовується у вигляді принади, створює імунітет у диких тварин, не виділяючи вакцинний вірус зі слиною, тому вона вважається безпечною. Однак мешканців просять бути обережними та не брати в руки приманки для тварин, а залишати їх недоторканими.

«Звертаємось до мешканців області з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м'ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. », - зазначають фахівці.

 

Михайло Білик

2 травня, 2024