ВАКС хоче примусово привести на засідання нардепа Пашковського, який лікується у диспансері у Вінниці

Новини Вінниці / ВАКС хоче примусово привести на засідання нардепа Пашковського, який лікується у диспансері у Вінниці

Вищий антикорупційний суд дозволив НАБУ силою доставити на засідання на 16 березня нардепа Максима Пашковського від «Слуг народу», який обвинувачується у недекларуванні оренди квартири в Києві.

Перед тим, 7 березня, Колегією ВАКС було ухвалено рішення про відповідний привід.

Сьогодні, 10 березня, нардеп-мажоритарник з Вінниці М.Пашковський не з'явився на засідання суду та подав через адвокатів клопотання про відкладення справи, оскільки перебуває в лікарні. Нардеп у документі зазначив, що у нього загострилось захворювання і за станом здоров'я не може з'явитись.

Також він повідомив, що у нього передреанімаційний стан і він перебуває на стаціонарному лікуванні. Суд відмовився оголосити Пашковського в розшук на вимогу прокурора, натомість двічі оштрафував нардепа на 5,3 тис гривень.

Окрім того, суд вирішив застосувати примусовий привід Пашковського на наступне засідання суду на 16 березня. Запис засідання можна переглянути. 

Ще на початку лютого Максим Пашковський пояснив, що «після перенесеного грипу  отримав такі ускладнення основної хвороби, що був невідкладно госпіталізований у заклад охорони здоров'я».

«Все це задокументовано і відправлено належним чином всім тим, хто має бути попереджений про моє місцеперебування. В тому числі, у судові органи.

Передреанімаційний стан мого здоров'я зобов'язує мене бути під наглядом лікарів в режимі 24/7. За час, проведений у лікарні, у наслідок зневоднення організму, я стрімко втрачаю вагу — близько п'яти кілограм за термін який трохи більше тижня. Це як раз для тих, хто любить посміятися з чужих хвороб!

Тому ні про які переховування від когось чи чогось не може бути і мови. Моє місце знаходження всім відоме. І я обов'язково боротимусь за моє чесне ім'я, репутацію, у порядку визначеному законом», - понад місяць тому написав парламентар.

Макс Мельник

10 березня, 2023