Вадим Мазурик про відновлення ефірного телебачення на Вінниччині: «Я – оптиміст. Сподіваюсь найближчим часом»

Новини Вінниці / Вадим Мазурик про відновлення ефірного телебачення на Вінниччині: «Я – оптиміст. Сподіваюсь найближчим часом»

Вранці 16 березня окупанти обстріляли телевежу Концерну РРТ у Вінниці. Знищено обладнання. Частина жителів обласного центра та навколишніх громад позбавлена телебачення та радіомовлення. Телевізори не «працюють» у тих, хто отримує сигнал через Т2. За словами представника Нацради з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадима Мазурика, найближчим часом проблему вирішать.

- Пане Вадиме, у чому складності з відновленням телебачення, і які райони області наразі залишились без «картинки» у телевізорі?

- У даний час немає ефірного цифрового мовлення на території міста Вінниці та низки громад у межах 60-кілометрової зони навколо.  В радіусі мовлення кіловатного передавача. Тривають відновлювальні роботи.

Є достатньо альтернативних джерел – це і кабельні оператори, і супутниковий сигнал, і безліч інших. (Детальніше за посиланням)

- Чи є нове обладнання на території Вінницьке області?

- На жаль, про такі деталі казати не можу. Робиться усе можливе, щоб найближчим часом відновити мовлення. У цьому питанні я – оптиміст.

- На Вашу думку, у чому мета обстрілу саме ретранслятора? Адже вінничани насправді мають великій вибір, звідки отримувати інформацію…

- Ворог орієнтується на те, що треба позбавити доступу до інформаційних ресурсів. На окупованих територіях росіяни у першу чергу вимикали телебачення. Звісно, у цифровому суспільстві є заміна. Але розрахунок на те, що є звичка дивитись телевізор і слухати радіо.

Більш того, десятиріччями триває гібридна війна, тому в Росії вважають припинення мовлення ключовим завданням.

Ігор Заіковатий

19 березня, 2022