В уряді визначили єдиний стандарт для Пунктів незламності. Скільки відповідають критеріям на Вінниччині?

Новини Вінниці / В уряді визначили єдиний стандарт для Пунктів незламності. Скільки відповідають критеріям на Вінниччині?

Нині в Україні понад 5 тисяч Пунктів незламності, але їх кількість планують збільшити. Усі вони працюватимуть за єдиним стандартом, щоб задовольнити критичні потреби українців, доки відновлюватиметься пошкоджена енергосистема.

Кабмін затвердив порядок організації та роботи Пунктів незламності. Тепер у всій країні вони працюватимуть цілодобово, повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Кожен мусить бути забезпечений генератором, автономним опаленням, інтернетом, зв'язком, водою, засобами гігієни тощо», — йдеться у повідомленні прем'єра.

Шмигаль додав, що українці по всій країні матимуть доступ до однакового набору послуг. Так буде задоволено критичні потреби людей при відновленні пошкодженої після обстрілу ворогом інфраструктури.

«Наразі вже функціонує понад 5 тисяч "Пунктів незламності". Працюємо, щоб їхня кількість збільшилась утричі», — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов прозвітував про майже пів тисячі Пунктів незламності на Вінниччині.

За його словами, в регіоні створено 484 Пункти незламності. Майже половина з них – 204 – облаштовані місцевим бізнесом на АЗС, у банках, аптеках, магазинах…  

За його словами, усі Пункти незламності є на онлайн-мапі https://nezlamnist.gov.ua, яка постійно доповнюється. Пункти незламності відповідального бізнесу гарантують лише підзарядку телефонів.

Олеся Рудницька

18 грудня, 2022