В уряді визачились із датою відновлення авіаперельотів по Україні та за кордон

Новини Вінниці / В уряді визачились із датою відновлення авіаперельотів по Україні та за кордон

З моменту введення у Вінниці й по всій Україні карантинних обмежень й закриття усіх видів транспортних сполучень мрії вінничан про відпочинок за кордоном "пішли прахом". Більшість туркомпаній ледь не розорились й були змушені або перебронювати готелі та екскурсії для тих хто оплатив путівки завчасно, або віддавати кошти. Але і з цим були проблеми...

Із введенням у Вінниці й по всій Україні карантинних обмежень та закриття усіх транспортних сполучень мрії вінничан про відпочинок за кордоном "пішли прахом". Більшість туркомпаній ледь не розорились й були змушені або перебронювати готелі та екскурсії для тих хто оплатив путівки завчасно, або віддавати кошти. Але і з цим були проблеми...

Однак, під час засідання уряду в середу, 3 червня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про запуск внутрішнього авіасполучення в Україні та дату відновлення перельотів закордон.

"У більшості регіонів ситуація повністю контрольована... З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти. З 15 червня – закордонне авіасполучення", – сказав глава уряду.

Також уряд дозволив перевозити пасажирів легковими автомобілями.

"Здійснення перевезень пасажирів легковими автомобілями дозволятиметься в кількості до п'яти осіб, включно з водієм (не враховуючи дітей віком до 14 років)", – сказали на засіданні уряду.

Але і тут не все так добре. За яких умов можуть накласти заборони? Карантинні обмеження можуть повернути, якщо епідемічна ситуація в тому чи іншому регіоні погіршиться.

"У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень", – сказали на засіданні.

Ірина Заіковата

3 червня, 2020