В уряді повернулись до теми будівництва через Дністер мосту в Ямполі

Новини Вінниці / В уряді повернулись до теми будівництва через Дністер мосту в Ямполі

Україна та Молдова до середини 2023 року укладуть угоду про будівництво автомобільного мосту через Дністер на спільному кордоні. Річка є кордоном у Вінницькій області.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з прем’єр-міністром Молдови Наталією Гавріліце. Сторони обговорили спільні кроки в напрямку євроінтеграції, протидію агресії росії та інформаційній пропаганді, співпрацю у сфері енергетики, логістики та у сфері торгово-економічного партнерства.

За підсумками зустрічі глави урядів досягнули низки важливих домовленостей. Серед них продовження зняття адміністративних та процедурних бар’єрів для вільнішого руху людей і товарів між країнами. Також очікується, що до середини 2023 року країни укладуть угоду про будівництво автомобільного мосту через Дністер на спільному кордоні», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, мова йде про проєкт, який рекалізовували у 2021 році, а саме міст, який мав з’єднати Ямпіль Вінницької області та Косеуць на молдовському березі. За попередніми домовленостями В.Зеленського та М.Санду роботи на фінансування мав на себе взяти український бюджет. Під’їзні шляхи з українського боку ріки було підведено у 2021 році. З молдовського боку існували певні технічні перепони. А потім війна, яка відклала плани. 

Ще у грудні 2021-го Група компаній «Автострада» презентувала макет Ямпільського мосту через Дністер. Тоді зазначалось, що орієнтовно у 2023 році Україну з Молдовою сполучатиме так званий Ямпільський міст, який називають одним з топ-проєктів президентського «Великого будівництва».

Олег Верлан

6 грудня, 2022